Observam, astfel, ca, departe de a-si cere scuze pentru derapaje, presedintele persista. Demonstratie ostentativa a faptului ca seful statului are de gand sa instaureze legea bunului plac. Ca sa fie foarte clar ca el face mereu ce vrea si asa va rama
Observam, astfel, ca, departe de a-si cere scuze pentru derapaje, presedintele persista. Demonstratie ostentativa a faptului ca seful statului are de gand sa instaureze legea bunului plac. Ca sa fie foarte clar ca el face mereu ce vrea si asa va ramane. Chiar mai presus de lege. Importanta fiind numai atingerea scopului personal. Anume, partidul prezidential, simultan la putere si in opozitie, ori, dupa caz, in coalitie, respectiv, PD-PSD. Pe care presedintele-jucator le vrea partide de jucarie prezidentiala. Boci si prostanaci.
La fel ar vrea sa domesticeasca si presa. Si in general, tot ce misca-n tara asta si nu face voia Cotrocenilor. Adversarii trebuie compromisi, striviti, scoti din circuit. De la o vreme, seful statului sarjeaza ostentatia, facand chiar anatomia publica a modului de lucru prezidential, ca sa arate ca nu-i pasa de cei ce ii contesta traseul totalitar si nu se va abate de la intentiile sale.
Presedintele Basescu nu se confrunta niciodata personal cu adversarii, n-are acest curaj si nu risca sa-si compromita imaginea de autoritar atotputernic. Daca ar iesi public la un duel direct cu premierul Tariceanu sau cu alt liberal, ca Orban, Antonescu, Norica Nicolai ori "tanarul mafiot obraznic", Tudor Chiuariu, si adversarul l-ar (com)bate cu argumente imposibil de ignorat, pe intelesul tuturor, i-ar fi mult mai greu sa prosteasca populatia.
De aceea, seful statului loveste prin telecomanda, folosindu-se de presa aservita, impreuna cu institutii ale statului, ca SRI si DNA, dar si SIE care, in loc sa se preocupe de adversarii Romaniei, se ocupa cu ascultari ilegale ale "listacilor" prezidentiali. Presedintele se mai foloseste de institute private si furajate cu nutreturi selectionate, precum auditurile preferentiale, pe bani publici, pe care fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, le-a acordat amicilor si amicelor justitiare din societatea civila aliniata. Fapt pentru care nu da socoteala, ci tot ea ataca, in continuare. Vine chiar special in tara ca sa apara la televiziunea prezidentiala, plina de manie proletara si electorala anti-guvernamentala.
Totul in asa fel incat populatia sa aiba impresia ca presedintele are dreptate in batalia lui cu adversarii, mai ales cu liberalii. A caror opozitie este caricaturizata ca simpla tentativa de eschiva de la actul de justitie. Act de justitie care incepe si se sfarseste cu procurorii, la ordinul presedintelui tarii.
Ca sa-si vanda gogosile, presedintele Basescu are nevoie de presa. Mai ales de televiziuni. TVR nu-i mai face jocul. Antenele tv nu se lasa santajate si folosite. De aceea, seful statului recurge, asta-seara, la Realitatea TV ca sa reia rechizitoriul de gang propagat pe televiziunea B1 si repetat in oficiosul zilei. Ramane de vazut daca moderatorul Razvan Dumitrescu va accepta sa-si indoaie coloana vertebrala sau isi va onora demnitatea profesionala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.