Medicamentele impotriva epilepsiei  reduc fertilitatea si amplifica patologiile sistemului reproductiv, atat la femei, cat si la barbati, arata un studiu norvegian. Aceste probleme dispar, totusi, odata cu intreruperea tratamentului, sustin cer
Medicamentele impotriva epilepsiei reduc fertilitatea si amplifica patologiile sistemului reproductiv, atat la femei, cat si la barbati, arata un studiu norvegian. Aceste probleme dispar, totusi, odata cu intreruperea tratamentului, sustin cercetatorii. “Rezultatele acestui studiu despre abstinenta in randul persoanelor epileptice arata efecte negative ale antiepilepticelor asupra sistemului reproductiv, chiar daca acestea sunt reversibile”, a explicat dr. Morten. I. Lossius, de la Centrul National al Epilepsiei din Lorenskog, Norvegia. Grupul de cercetatori coordonat de dr. Lossius a analizat pacienti, care au luat medicamente antiepileptice pentru 12 saptamani. Niciunul din acestia nu mai avusese vreo criza de epilepsie in ultimii 2 ani. Dupa ce s-a intrerupt tratamentul, nivelurile hormonilor sexuali s-au recuperat in cantitatea anterioara acestuia si s-au refacut si modificarile hormonale reproductive pe care le cauzase tratamentul. De asemenea, la intreruperea tratamentului s-a redus si masa corporala a femeilor care au participat la studiu. Este primul studiu care analizeaza modificarile hormonale din cadrul sistemului reproductiv dupa i ntreruperea tratamentului antiepileptic. Epilepsia este o maladie frecventa, care afecteaza 1-2% din populatia lumii. Persoanele cu epilepsie au de regula prima criza inainte de a implini varsta de douazeci de ani. In anumite situatii, crizele cu debut in prima copilarie dispar la varsta adolescentei, insa, cel mai adesea, epilepsia persista si la adult.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.