Fumatorii de-o viata vor beneficia in curand de o metoda eficienta pentru a renunta la acest viciu: un vaccin antinicotina.

O echipa de cercetatori de la Universitatea North Carolina au creat un vaccin care, odata administrat, inlatura sen
Fumatorii de-o viata vor beneficia in curand de o metoda eficienta pentru a renunta la acest viciu: un vaccin antinicotina.

O echipa de cercetatori de la Universitatea North Carolina au creat un vaccin care, odata administrat, inlatura senzatia de bine creata de nicotina. Mecanismul vaccinului este unul simplu: substanta de baza a vaccinului "Nic Vax" impiedica nicotina sa ajunga la creier, iar placerea fumatului dispare, la fel si dependenta de tutun. "Fara senzatia de bine creata de nicotina, fumatorii nu mai simt nevoia sa isi aprinda o tigara", sustin cercetatorii care au testat vaccinul.


TESTARE. Studiul a fost realizat pe 310 subiecti, impartiti in doua grupe. Celor din primul grup li s-au administrat patru-cinci doze din vaccinul real timp de sase luni. Iar participantilor din cea de-a doua grupa li s-au facut injectii cu o substanta placebo. Nici pacientii, nici medicii nu au stiut care dintre subiecti au primit vaccinul real si care placebo. Dupa sase luni de la administrarea ultimei injectii, au renuntat la fumat de doua ori mai multi participanti din grupul celor care au primit "Nic Vax" decat din grupul placebo.

In prezent, vaccinul nu este disponibil, deoarece nu a fost inca aprobat de guvernele din Statele Unite sau Canada. Expertii sustin ca pentru a demonstra ca vaccinul este cu adevarat eficient mai este nevoie de o serie de teste. Insa in cadrul autoritatii americane pentru reglementarea alimentelor si medicamentelor (FDA) vaccinul este inscris pe lista medicamentelor care vor fi aprobate in curand.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.