Responsabilul cu afaceri europene din partea Bavariei,  Markus Soeder, a cerut oficialilor de la Bruxelles sa blocheze fondurile europene destinate Bulgariei. Solicitarea vine pe fondul acuzatiilor referitoare la cumpararea voturilor in cadrul a
Responsabilul cu afaceri europene din partea Bavariei, Markus Soeder, a cerut oficialilor de la Bruxelles sa blocheze fondurile europene destinate Bulgariei. Solicitarea vine pe fondul acuzatiilor referitoare la cumpararea voturilor in cadrul alegerilor locale din aceasta tara, a informat ieri site-ul Novinite.com.
"Comisia Europeana trebuie sa blocheze fondurile UE destinate Bulgariei, daca acuzatiile referitoare la cumpararea voturilor se dovedesc a fi adevarate", a declarat ministrul Markus Soeder, intr-un interviu acordat publicatiei Die Welt. Reactia extrema a lui Soeder a fost provocata de o afirmatie facuta de un lider al unei formatiuni turce. "Cumpararea voturilor face parte din practica democrata europeana", a spus liderul Miscarii pentru Drepturi si Libertati (MRF), Ahmed Dogan, intr-o conferinta de presa in Bulgaria. "Cumpararea voturilor este un real scandal si o lovitura pentru Europa", a reactionat Markus Soeder, citat de Die Welt. Politicianul bavarez sugereaza Uniunii Europene sa suspende fondurile pentru Bulgaria pana cand Comisia Europeana finalizeaza ancheta in acest caz. "Nu putem permite ca banii contribuabililor germani sa ajunga in mlastina coruptiei din Bulgaria", a adaugat el.
Scandalul referitor la cumpararea voturilor a afectat Bulgaria in timpul alegerilor locale care s-au incheiat la 4 noiembrie.
Declaratia lui Markus Soeder vine in contextul in care la inceputul lunii in curs, acesta a cerut oficialilor de la Bruxelles sa "inghete" de urgenta negocierile de aderare cu Turcia, intrucat militarii turci au atacat nordul Irakului.
Actuala legislatie europeana prevede ca Bruxelles-ul trebuie sa blocheze alocarea fondurilor europene pentru membrii UE, in cazul unor acuzatii referitoare la fraudarea alegerilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.