Operatorul roman de hiper si supermarketuri Trident a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 46 milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut, si vrea sa intre pe segmentul magazinelor de proximitate in 2008.
Operatorul roman de hiper si supermarketuri Trident a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 46 milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut, si vrea sa intre pe segmentul magazinelor de proximitate in 2008.
"In cursul anului viitor vom demara si reteaua Trident Express, magazine de proximitate. Motivul dezvoltarii retelei de magazine de vecinatate il constituie succesul supermarketului Trident din Sibiu, care, desi are o suprafata aproape de doua ori mai mica decat hipermarketurile retelei, este in acest moment cea mai profitabila unitate a retelei si, in acelasi timp, un magazin de referinta pe harta comerciala a Sibiului, facand fata cu succes concurentei acerbe pe care o exercita retailerii multinationali prezenti aproape in totalitate pe piata", au declarat reprezentantii Trident.
Compania va deschide anul viitor noi magazine, printre care doua hipermarketuri si doua supermarketuri, valoarea investitiei fiind cuprinsa intre 12 si 20 milioane de euro, in functie de tipul locatiei (constructie proprie sau spatiu inchiriat). Dintre cele doua hipermarketuri, unul va fi in Sibiu, cu o suprafata de aproape 12.000 de metri patrati, restul locatiilor precum si datele la care vor fi deschise nefiind momentan stabilite.
Cu toate ca va accelera procesul de expansiune a retelei pe care o opereaza in tara, Trident nu analizeaza momentan achizitionarea altor lanturi de magazine deja existente pe piata romaneasca de retail.
"Pentru moment, achizitionarea de spatii apartinand altor retele nu intra in prioritatile noastre. Preferam sa avem un format unitar pentru toate magazinele si acest lucru nu este intotdeauna posibil atunci cand preiei o unitate existenta", au adaugat reprezentantii Trident. Trident Trans Tex este cel mai mare operator de "big retail" cu un capital integral romanesc, activand pe piata din aprilie 2004. Trident Trans Tex opereaza in prezent patru magazine deschise in Medias, Deva, Sfantu Gheorghe si Sibiu. Afacerile companiei au inregistrat o dublare anul trecut fata de 2005, iar pentru 2007, oficialii Trident Trans Tex estimeaza o evolutie similara pana la 66 milioane de euro. Compania Trident Trans Tex a avut in 2005 o cifra de afaceri de 46,4 milioane lei si un profit net de peste 440.000 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.