Corespondent,a din Madrid
Terenuri de sport moderne, grupuri sanitare in perfecta stare de functionare, sali de mese viu colorate si camere de odihna care isi asteapta in fiecare dimineata elevii. Asa arata scolile in care invata copiii romani i
Corespondent,a din Madrid
Terenuri de sport moderne, grupuri sanitare in perfecta stare de functionare, sali de mese viu colorate si camere de odihna care isi asteapta in fiecare dimineata elevii. Asa arata scolile in care invata copiii romani in Spania.

Castilla La Mancha, Comunidad de Madrid si Catalunya sunt cele trei regiuni spaniole in care se desfasoara proiectul pilot initiat de Ministerul Educatiei din Romania in colaborare cu cel din Spania, in cadrul caruia se desfasoara cursul de limba si civilizatie romaneasca.

Colegio Publico Juan de Austria este prima scoala pe care am vizi-
tat-o ieri impreuna cu ministrul Adomnitei. Aici ne asteptau, cuminti in banci, 120 de copii romani. Cu zambetul pe buze si cu glasul tremurand de emotie, mititeii


NE-AU URAT: "BINE ATI VENIT!". Erau bucurosi ca ne vad si foarte curiosi sa afle mai multe despre ce mai este nou prin tara.surpriza. Ministrul Adomnitei le-a dat profesorilor ordinul de numire pe functii. "Ma bucur nespus ca eu sunt cel care va inmaneaza actele. Succesul acestui proiect este acum in mainile dumneavoastra. Insa sunt linistit pentru ca stiu ca veti face treaba buna. Singura noastra problema este ca, acum trebuie sa pregatim aceste cursuri si pentru adulti spanioli, deoarece avem cereri din partea acestora," le-a spus demnitarul roman. Dupa care a urmat Insituto San Isidro, unde invata 40 de copii romani.

Ultima escala, Instituto Luis de Lucena, unde am fost pentru cateva minute din nou elevi. Am stat in banci si am ascultat-o pe doamna profesoara Mihaela Cucu. Un elev a citit o poezie de Petre Ghelmez, "Lauda Limbii Romane". Dupa care a urmat ora de geografie. Micutii au lipit pe harta Romaniei poze cu orasele lor natale si ne-au povestit cate ceva despre meleagurile copilariei, spunand ca "acasa" este tot in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.