"Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula. Dezvoltarea Best Distribution, ca furnizor, este foarte importanta in procesul de crestere a Divertei si am decis sa aleg un partener cu suficienta forta si experienta pentru Best Distribution. CD Media are si forta si experienta necesare", a declarat presedintele grupului RTC, Octavian Radu.
Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de anul trecut. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC.
Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor in sine - manuale, coperte, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Interactive, Activision/LucasArts, Codemasters, Eidos, Atari.
Tranzactia dintre RTC si CD Media va fi realizata in doua etape. In prima faza CD Media va prelua, din noiembrie, 40% din actiunile Best Distribution, urmand ca in maximum sase luni sa-si exercite optiunea pentru restul de 60%.