Disputele dintre Gabriel Resources - prin intermediul companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) - si organizatiile non-guvernamentale de mediu pe marginea controversatului proiect de dezvoltare miniera sunt departe de a se fi sfarsit. Dupa ce
Disputele dintre Gabriel Resources - prin intermediul companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) - si organizatiile non-guvernamentale de mediu pe marginea controversatului proiect de dezvoltare miniera sunt departe de a se fi sfarsit. Dupa ce Tribunalul Cluj a admis, vineri, actiunea promovata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, RMGC s-a ales cu certificatul de urbanism anulat, printr-o sentinta definitiva a instantei clujene. Ce reprezinta aceasta decizie pentru RMGC? Reprezentantii organizatiei de mediu spun ca acest certificat era necesar companiei pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Acestia sustin ca documentul a fost eliberat de catre Consiliul Judetean Alba in ciuda faptului ca certificatul de urbanism anterior era inca suspendat la momentul emiterii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.