PRESA ITALIANA

Cotidianul Il Secolo XIX, unul dintre cele mai citite ziare regionale din Italia, a publicat ieri un articol despre o presupusa activitate a Al-Qaida in Romania. Potrivit publicatiei, liderul celulei Al-Qaida din Europa de E
PRESA ITALIANA

Cotidianul Il Secolo XIX, unul dintre cele mai citite ziare regionale din Italia, a publicat ieri un articol despre o presupusa activitate a Al-Qaida in Romania. Potrivit publicatiei, liderul celulei Al-Qaida din Europa de Est, Kamel Abbachi, stabilit la Galati, se ocupa cu gestionarea fazelor initiale ale transferului de imigranti clandestini, facandu-le acestora invitatii de sedere in Romania. Ulterior, presupusii teroristi erau trimisi clandestin in Italia si Portugalia, in schimbul a 1.500 de euro de persoana. Ziarul sustine ca in Romania ar exista tabere de antrenament ale retelei lui Ussama bin Laden. In octombrie 2006, politia italiana a interceptat doi simpatizanti ai Al-Qaida, care vorbesc despre activitatea derulata in aceste tabere. La 6 octombrie 2007, dupa o ancheta care a durat patru ani, politia italiana a emis mandate de arestare pentru 20 de suspecti de terorism international, majoritatea tunisieni, si a anihilat astfel o retea periculoasa cu filiale si la noi in tara.  Informatiile aparute in presa peninsulara nu se confirma insa si in Romania. Kamel Abbachi, Mourad Boussaha si Abdul Baset Suwalem nu figureaza nici in evidenta Serviciului pentru Straini si Probleme de Migrari din cadrul Serviciul Public Comunitar de Evidenta Persoanei Galati, nici in evidenta Politiei, potrivit Mediafax, citandu-l pe purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, Gabriela Bogdan. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.