"Avem un deficit pe piata muncii de aproape jumatate de milion de muncitori. Este nevoie de mai multi ingineri, meseriasi, mecanici, fierari-betonisti", a spus Vosganian la o conferinta pe tema invatamantului profesional si tehnic, transmite Mediafax
"Avem un deficit pe piata muncii de aproape jumatate de milion de muncitori. Este nevoie de mai multi ingineri, meseriasi, mecanici, fierari-betonisti", a spus Vosganian la o conferinta pe tema invatamantului profesional si tehnic, transmite Mediafax. Dupa intrarea Romaniei in UE piata fortei de munca inregistreaza un deficit in unele domenii, in special in constructii, populatia este imbatranita, iar deficitul este accentuat si de fenomenul de migrare, potrivit Institutului National de Statistica. Vosganian a afirmat ca expansiunea sectorului constructiei de automobile trebuie sa genereze o restructurare a invatamantului, iar mediul de afaceri trebuie sa participe la procesul de educatie.
"In Romania sunt peste 600 de institutii scolare private, de la gradinite la licee, dar multe licee private sunt printre cele mai bune din tara, spre deosebire de unele facultati private", a aratat Vosganian. Ieri a fost o zi "neagra" pentru economia romaneasca: bursa a scazut, leul s-a depreciat la cea mai mica valoare din ultimele 12 luni (3,4414 lei/euro), iar Statistica a anuntat o inflatie pe 10 luni de 6,84% (cu 1,84% mai mare decat limita superioara tintita de BNR si Guvern). Alte amanunte in pagina 10. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.