Un remorcher ancorat in zona Portului Cernavoda a fost in pericol sa se scufunde ieri-dimineata, dupa ce s-a lovit de mal din cauza vintului puternic.

Impingatorul aflat intr-un convoi de barje s-a desprins din cauza vintului puternic si a luat apa dupa ce a suferit mai multe sparturi sub linia de plutire. La ora prinzului, vasul se afla in afara oricarui pericol, asa cum ne-a spus capitanul-sef al portului, Selim Ismail: „Remorcherul este in siguranta, urmeaza sa-l ducem la santierul naval si, dupa andocarea lui, sa vedem intinderea avariei". Nici unul dintre cei sase membri ai echipajului nu s-a aflat in pericol.

Nu aceeasi soarta a avut-o pescadorul care s-a scufundat, simbata dimineata, la aproximativ 300 de metri de digul de nord al Portului Midia. Daca trei dintre membrii echipajului au putut fi salvati, cel de-al patrulea, comandantul navei, a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in urma unui stop cardio-respirator, dupa ce a asteptat timp de citeva ore, in apa rece ca gheata, sa fie salvat.

Simbata dimineata, nava Yldirimlar 1, sub pavilion romanesc, care venea de la Sulina, plutea in deriva in apropiere de digul de nord al Portului Midia si, in urma contactului cu bancurile de nisip, a inceput sa ia apa. La aproximativ jumatate de ora, vasul s-a scufundat partial. Bucati din remorcher zaceau ieri pe plaja de la Corbu.

Vintul deosebit de puternic a lasat fara curent electric 20 de localitati din judetul Constanta. In weekend, vintul a batut cu pina la 90 km pe ora in larg si 70 de kilometri la ora, la tarm.