Decizie


Comisia Europeana a aprobat ieri un proiect de reforma in domeniul telecomunicatiilor care include infiintarea unei autoritati unice de reglementare la nivelul UE, precum si dreptul autoritatilor de la Bruxelles de a influent
Decizie


Comisia Europeana a aprobat ieri un proiect de reforma in domeniul telecomunicatiilor care include infiintarea unei autoritati unice de reglementare la nivelul UE, precum si dreptul autoritatilor de la Bruxelles de a influenta rezolvarea problemelor de concurenta la nivel national. "Proiectul a fost aprobat in forma propusa de Comisarul pentru concurenta, Viviane Reding", a declarat un oficial al Executivului comunitar, citat de Reuters.
    Propunerile permit autoritatilor nationale de reglementare sa impuna companiilor cu pozitie dominanta pe piata separarea retelelor de operatiunile de retail. Totodata, autoritatile de la Bruxelles vor avea dreptul sa anuleze deciziile institutiilor nationale de profil si sa infiinteze o autoritate de reglementare la nivel comunitar.
Marile companii de telecomunicatii, care au avut in trecut statut de monopol, se opun cu fermitate proiectului, la fel ca si unele state membre, precum Germania si Spania. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie aprobat de guvernele statelor membre si de Parlamentul European.
Masurile propuse de CE au rolul de a creste concurenta in domenii precum serviciile de comunicatii broadband si sa permita crearea unei piete unice a telecomunicatiilor la nivelul UE.
"Operatorii cu pozitii dominante trebuie sa se pregateasca, pentru ca institutiile de reglementare din Europa vor avea la dispozitie instrumente de interventie", a declarat purtatorul de cuvant al comisarului pentru Telecomunicatii, Martin Selmayr.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.