Presedintele Traian Basescu e pe cale sa faca o mutare prin care sa dea sah premierului Tariceanu. Propunerea pe care intentioneaza s-o faca pentru sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), ramasa vacanta dupa demisia lui Claudiu Saftoiu, este M
Presedintele Traian Basescu e pe cale sa faca o mutare prin care sa dea sah premierului Tariceanu. Propunerea pe care intentioneaza s-o faca pentru sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), ramasa vacanta dupa demisia lui Claudiu Saftoiu, este Mihai Razvan Un-gureanu, fostul ministru de Ex­terne inlocuit cu Adrian Cioroianu, actualmente reprezentant al Romaniei la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI), cu sediul la Viena. De altfel, conform unor surse politice la nivel inalt, acesta are deja programata pentru ziua de joi acordarea unui megainterviu unuia dintre cotidienele centrale extrem de favorabile presedintelui Basescu. Imediat dupa publicarea mate­rialului, profitand de polemica declansata de acuzatiile de pasivitate la adresa SIE in scandalul de tip xenofob din Italia, Traian Basescu ar urma, conform surselor citate, sa-si anunte public propunerea de succesiune la carma spionajului extern.  SAH LA PREMIER? Mis­carea l-ar pune intr-o mare dificultate pe Tariceanu, dat fiind ca Mihai Razvan Ungureanu inca este membru al PNL si, mai mult decat atat, a figurat multa vreme ca pro­punere a partidului pentru primul loc al listei de candidati la alegerile europarlamentare. Iar o eventuala opozitie fatisa a premierului fata de aceasta propunere ar fi greu de justificat in plan public. Potrivit Legii 1/1998 privind organizarea si functionarea SIE, conducerea Serviciului de Informatii Externe este asigurata de un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, la pro­punerea presedintelui Romaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.