Parlamentarii PC au inaintat ieri Biroului Permanent al Senatului o petitie prin care solicita adoptarea unei hotarari a plenului care sa oblige Curtea de Conturi sa verifice legalitatea tuturor achizitiilor publice pe care le-a facut Primaria Genera
Parlamentarii PC au inaintat ieri Biroului Permanent al Senatului o petitie prin care solicita adoptarea unei hotarari a plenului care sa oblige Curtea de Conturi sa verifice legalitatea tuturor achizitiilor publice pe care le-a facut Primaria Generala a Capitalei in timpul mandatului lui Adriean Videanu.  In sprijinul acestui demers conservatorii au strans 56 de semnaturi de la senatorii mai multor partide. Conservatorii vor de asemenea sa fie verificat si modul in care hotararile Consiliului General au fost respectate de catre primarul general. Initiatorul acestui demers, senatorul Marius Marinescu, a afirmat ca bugetul anual al Primariei Generale este de circa 2 miliarde si jumatate de euro, din care aproape un miliard se duce pe borduri. Marinescu l-a acuzat pe primarul general "ca sprijina gasti de afaceristi, tunari imobiliari, gen Costica Constanda sau mafia parcarilor, gunoaielor, asfaltarilor si bordurilor, afaceri controlate de demnitari ai PD si de traditionalii din jurul PD-ului, gen Casuneanu, Umbrarescu sau Besciu". In replica, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ca demersul senatorilor este "unul politicianist, de campanie electorala". "Este un demers de campanie penibil, pentru ca institutia Curtii de Conturi verifica anual legalitatea cheltuielilor unei institutii publice si nu asteapta impulsul niciunui politician, nici macar al celor 56 de senatori. Procesul de reabilitare a drumurilor si schimbarea bordurilor este o cerinta tehnologica", a spus Videanu.
Lucrari fara licitatie
Consilierul general conservator, Octavian Petrovici, a declarat ieri ca fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a ales trei firme, fara licitatie internationala, care pot participa la proiectul "Casa Radio". Petrovoci a mai aratat ca ar fi fost normal ca Berceanu sa anuleze contractul incheiat pe vremea Guvernului Nastase cu cele doua firme care au castigat initial proiectul, pentru ca timp de trei ani nu au reusit sa faca lucrarile pe care s-au angajat sa le faca. "Vrem sa stim daca statul a facut ceva pentru a recupera pierderile rezultate din acest proiect care sta pe loc", a mai spus Petrovici.


    
    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.