Profesorii grevisti vor inainta, maine, un protest Guvernelor Romaniei si Ungariei, in timpul celei de-a treia sedinte comune ce va avea loc la Sibiu. Dascalii profita de eveniment pentru a-si prezenta, in scris, doleantele, ministrilor Educatiei di
Profesorii grevisti vor inainta, maine, un protest Guvernelor Romaniei si Ungariei, in timpul celei de-a treia sedinte comune ce va avea loc la Sibiu. Dascalii profita de eveniment pentru a-si prezenta, in scris, doleantele, ministrilor Educatiei din cele doua tari.
"Stim ca ministrul Educatiei de la noi si cel ungar vor vizita Liceul "Octavian Goga", iar liderul nostru din liceu are misiunea sa inainteze acest protest ambilor ministri - cu traducerea de rigoare pentru ministrul ungar", a anuntat Teodor Fartonea, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar (SIP).
Ieri, peste 6000 de profesori si personal auxiliar din judetul Sibiu au intrerupt lucrul doua ore, dupa ce Federatia Educatiei Nationale (FEN) a ales ca greva sa aiba loc in fiecare zi in alt judet, pentru a se mentine conflictul deschis pe o perioada mai lunga, fara insa a afecta procesul de invatamant. Peste 51.000 de elevi din judet au fost afectati de greva care a inceput la ora 12.00 in majoritatea scolilor din Sibiu. In unele unitati, din cauza orarului, a inceput la ora 13.00. Protestatarii au ramas in scoli pana la terminarea programului, iar conducerea fiecarei institutii a decis ce face cu elevii. In cele mai mai multe cazuri acestia au fost trimisi acasa, dar in unele scoli copiii au ramas in clase, fara insa a face lectii.
Dascalii cer un contract colectiv de munca unic la nivelul invatamantului si o lege a salarizarii care sa excluda discrepantele intre bugetari. Astazi vor intra in greva profesorii din Caras-Severin, maine - cei din Galati, joi va fi organizata greva de avertisment la Satu Mare, iar vineri, in Timis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.