PAKISTAN

Opozitia pakistaneza continua presiunile pentru rasturnarea regimului de la Islamabad. Simpatizantii fostului premier pakistanez Benazir Bhutto au organizat ieri, la Lahore (in nord-estul tarii), o miscare de protest fata de menti
PAKISTAN

Opozitia pakistaneza continua presiunile pentru rasturnarea regimului de la Islamabad. Simpatizantii fostului premier pakistanez Benazir Bhutto au organizat ieri, la Lahore (in nord-estul tarii), o miscare de protest fata de mentinerea starii de urgenta, pe care presedintele Pervez Musharraf a instaurat-o in urma cu mai multe saptamani. Benazir Bhutto nu a luat parte la manifestatii, ea aflandu-se de saptamana trecuta in arest la domiciliu, la ordinele sefului statului. Desi inconjurata de fortele loiale presedintelui pakistanez, Bhutto Bhutto a facut ieri apel la ajutorul comunitatii internationale si i-a cerut lui Musharraf sa demisioneze din functie. Cel putin 100 de vehicule in care se aflau partizani ai Partidului Popular Pakistanez (condus de Bhutto ­ n.r.) au defilat de la Lahore la Kasur, in apropiere de frontiera cu India. Regimul de la Islamabad este presat din toate partile. In urma cu doua zile, secretarul-general al Commonwealth-ului (organizatia este formata din 53 de tari, majoritatea foste colonii britanice ­ n.r.), Don McKinnon, a amenintat Pakistanul cu suspendarea din organizatie daca Musharraf nu va ridica pana la 22 noiembrie starea de urgenta si nu va renunta la restrictiile impuse libertatilor civice. "Commonwealth-ul ii cere presedintelui pakistanez sa-i elibereze pe prizonierii politici si sa demisioneze din functia de sef al armatei", a precizat McKinnon.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.