Ministrul Varujan Vosganian l-a acuzat oficial pe presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Lucian Flaiser, de deturnare de fonduri. Ministrul a declarat ca acuzatia se bazeaza pe faptul ca Flaiser ar fi cheltuit fonduri guvernamentale dupa bunul
Ministrul Varujan Vosganian l-a acuzat oficial pe presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Lucian Flaiser, de deturnare de fonduri. Ministrul a declarat ca acuzatia se bazeaza pe faptul ca Flaiser ar fi cheltuit fonduri guvernamentale dupa bunul sau plac. In replica, Flaiser declara ca el face cu banii ce vrea el si ca ministrul Vosganian „are vise erotice“. Iar la randul lor, primarii care trebuiau sa primeasca banii pentru repararea unor drumuri au ramas pana acum cu buzele umflate, fara fonduri.

„Este vorba de fonduri care trebuiau alocate pentru patru comune carora le erau destinate aceste fonduri. Judetul Iasi a primit suplimentar 25 miliarde lei vechi, in urma amendamentelor facute de mine ca senator de Iasi si presedinte al Comisiei de buget, finante si banci din Senat. Am intrat in posesia unui raport intocmit de Directia Generala a Finantelor Publice Iasi (DGFP). Flaiser a folosit in alte scopuri banii alocati de Guvern pentru reabilitarea unor drumuri judetene, este vorba de 10,5 miliarde de lei vechi alocati la inceputul anului 2007 pentru refacerea drumurilor judetene din comunele Lespezi, Rediu, Co arnele Caprei si Mogosesti Siret. Sumele au fost cheltuite in alte scopuri, desi aveau destinatie clara si la ultima rectificare de buget, Flaiser a primit inca 140 de miliarde de lei vechi in plus. Nici de aceasta data nu a alocat cele 10,5 miliarde pentru acele drumuri si avem probele ca banii au fost deturnati“, a declarat Vosganian. Ministrul crede insa ca Lucian Flaiser mai are timp sa indrepte greseala pana la finele anului si poate aloca banii in scopul legal stabilit. „Chiar si in noaptea de Revelion, daca merge cu caciulita rosie pana cand ceasul de la Palatul Culturii bate ora 12 si da banii unde trebuie, nu se mai cheama ca a facut deturnare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.