Deputatul Nati Meir a trimis ieri o scrisoare Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor prin care a sesizat faptul ca, la meciul Dinamo - Rapid, suporterii dinamovisti au scandat remarci ras
Deputatul Nati Meir a trimis ieri o scrisoare Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor prin care a sesizat faptul ca, la meciul Dinamo - Rapid, suporterii dinamovisti au scandat remarci rasiste la adresa sa. "Doresc sa aduc la cunostinta opiniei publice ca in data de 11 noiembrie 2007, ora 17, impreuna cu fiul meu, m-am deplasat la stadionul Dinamo, pentru a cumpara bilete la meci. Cand m-au recunoscut suporterii dinamovisti, au inceput sa scandeze numele meu, alaturat unor remarci rasiste ca "Jidane, intoarce-te la Auschwitz! Vrem sa mori!", a aratat Meir intr-un comunicat. Mai mult, acesta a spus ca in editiile de joi si vineri ale unui cotidian de sport au fost facute "mai multe comentarii antisemite" la adresa sa. El a mentionat ca a renuntat sa faca o sesizare pe aceasta tema la Comisia Europeana si la Discriminari, intrucat nu doreste ca acest incident sa strice si mai mult imaginea Romaniei creata de "cazul Mailat". "Nu este normal ca un cetatean roman, chiar daca are alta religie, sa fie jignit si batjocorit public in asemenea fel pentru simplul motiv ca este iubitor de fotbal", a completat Nati Meir. O alta victima a scandarilor rasiste a fost si camerunezul Pierre Boya, de la Rapid, la vederea caruia mai multi fani dinamovisti au imitat maimutele. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.