TRANSPORTURI. Romania a incheiat cu Comisia Europeana 20 de Memorandumuri de Finantare ISPA pe sectorul transporturi in perioada 2000-2006, cu o valoare totala de 1,32 miliarde de euro, din care 75% a reprezentat finantarea comunitara. In perioada 20
TRANSPORTURI. Romania a incheiat cu Comisia Europeana 20 de Memorandumuri de Finantare ISPA pe sectorul transporturi in perioada 2000-2006, cu o valoare totala de 1,32 miliarde de euro, din care 75% a reprezentat finantarea comunitara. In perioada 2007-2013, Romania va avea de absorbit peste 4 miliarde de euro pe sectorul transporturilor. Pentru urgentarea derularii proiectelor de infrastructura, autoritatile analizeaza varianta exproprierii proprietarilor inca din faza de elaborare a studiului de fezabilitate.
TOP. Doar 1% dintre firmele bucurestene care au depus bilant nu inregistreaza datorii la stat si au obtinut un profit de minim 1%, potrivit datelor pe baza carora s-a realizat Topul firmelor intocmit de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Este vorba despre 11.644 de firme, din totalul celor 110.445 care au depus bilant contabil pe anul 2005. Au fost premiate 1.262 de firme. ""Premiantii din acest an sunt cei cu care Romania va intra in UE, cei care, de la 1 ianuarie, vor juca pe scena continentala, alaturi de stele ale lumii afacerilor"", a declarat Stefan Popa, presedintele CCIB. Mediul de afaceri din Bucuresti realizeaza 35% din Pib-ul Romaniei si 45% din exporturile tarii. (Daniela Ivan)
CARBURANTI. Rompetrol inlocuieste gama de carburanti Euro 3 cu Euro 4. De saptamana viitoare Rompetrol va comercializa noi tipuri de carburant, Efix si Efix Diesel. Acestia contin compusi aditivi, cu rol de curatare si protectie a motorului. ""Pretul acestora va fi cu 200-400 de lei mai mare decat al produselor standard"", a explicat Paul Pop, director general al Rompetrol Downstream. (D.V.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.