LANSARE PC - Statutul romanilor din Ardeal Conservatorii vor lansa maine la Targu-Mures  "Statutul ro­ma­nilor din Ardeal", iar la actiune l-au invitat si pe presedintele UDMR, Marko Bela. "Acest statut doreste sa-i
LANSARE PC - Statutul romanilor din Ardeal Conservatorii vor lansa maine la Targu-Mures  "Statutul ro­ma­nilor din Ardeal", iar la actiune l-au invitat si pe presedintele UDMR, Marko Bela. "Acest statut doreste sa-i protejeze pe romanii din zonele in care sunt minoritari si contine articole din Constitutie. Nu este impotriva nici unui partid, iar pentru a arata acest lucru l-am invitat pe presedintele UDMR, ca­ruia vrem sa-i dam ocazia sa de­mons­treze bunele sale intentii fata de ro­manii din zonele in care sunt mi­noritari", a declarat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. (D.P.)    SESIZARE - Liderul PC, parat la CNCD Surse oficiale sustin ca Uniu­nea Civica Maghiara, organizatia Sf. Gheorghe, a trimis o sesizare Con­siliului National de Comba­tere a Discriminarii  in care soli­cita ana­lizarea unor de­claratii ale li­de­rului PC Dan Voiculescu, fa­cute la Tg. Mures. Este vorba despre de­claratiile, potrivit ca­ro­ra cetatenii romani de nationalitate maghiara sa piar­da ce­tate­nia romana daca nu isi insu­sesc in termen de doi ani corect limba ro­mana. UCM mai con­side­ra discriminatoriu si tra­tamentul egal al elevilor ro­mani si de alta nationalitate la examenele de limba romana. (G.A.)   PE NET - Ion Iliescu s-a facut blogger Senatorul PSD Ion Iliescu  si-a facut si el blog. "Am multe de spus! Am fost presedintele Ro­ma­niei, actualmente sunt senator si... incepand de astazi, 12 no­iembrie 2007, am intrat in uni­ver­sul bloggerilor. Cu multa sim­patie va invit la dialog", scrie presedintele de onoare al PSD in materialul prin care si-a lansat la apa blogul personal (...). Ieri, Iliescu a explicat ca si-a deschis blogul stimulat de niste "colaboratori", desi la ince­put acest mod de comunicare i s-a parut "un fel de mahala in scris". (L.D.)   ZIARISTI - Codul Penal, modificat iar Deputatii au "clarificat" ieri textul controversatului articol 195 din Codul Penal privind violarea corespondentei, pe care il modificasera recent, si care, potrivit anumitor interpretari, pe­depsea ziaristii care divulgau in­formatii. In forma adoptata ieri, vor fi sanctionati pentru divulga­rea continutului convorbirilor, in­terceptarilor audio si video, fara drept, functionarii care au in atri­butiile de serviciu pastrarea secretului profesional si a confiden­tiali­tatii informatiilor. Pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani. (C.V.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.