Situatia Feliciei Fierascu, ma-ma a trei copii din Rovinari, arata ca in Romania legea se aplica preferential. Trebuie sa ai bani pentru a plati libertatea impartita de judecatori si sa nu ajungi niciodata sa mori de foame, pentru ca se aplica altfel
Situatia Feliciei Fierascu, ma-ma a trei copii din Rovinari, arata ca in Romania legea se aplica preferential. Trebuie sa ai bani pentru a plati libertatea impartita de judecatori si sa nu ajungi niciodata sa mori de foame, pentru ca se aplica altfel legea pentru cei saraci si oropsiti. Cerem ministrului Justitiei aviz favorabil de urgenta pentru gratierea acestei femei!


Totul a pornit de la saracie. Felicia nu a avut suma de 700 de lei din care trebuia sa plateasca pensia alimentara, si astfel, o mama de 28 de ani a primit un an de inchisoare la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Targu-Jiu. Asta in timp ce 20 de primari din Gorj au fost cercetati penal in 61 de dosare penale, privind cheltuirea banului public, fara ca vreunul sa fie trimis macar in judecata. Se vede clar ca Justitia e oarba!


POVESTEA. In urma cu cinci ani, Felicia Fierascu din Rovinari, judetul Gorj, a crezut ca si-a gasit iubirea. S-a casatorit, in ciuda saraciei in care se aflau si ea, si sotul sau. A fost o casatorie din dragoste si imediat a aparut si primul copil, o binecuvantare de la Dumnezeu. Si-au jurat ca vor trece peste toate greutatile, vor ramane unul langa altul, iar fetita lor va fi tot timpul cu ei.


Conform juramintelor facute, Felicia a inteles sa-si apere familia. A demonstrat-o intr-o noapte cand s-au trezit cu politia la poarta si cu acuzatia asupra sotului ca a furat curent electric. Saracia ii adusese intr-o asemenea situatie. Pentru ca sotul era singurul membru al familiei care lucra si aducea bani in casa, Felicia, o tanara care-si iubea si sotul si fetita, a decis sa ia toata vina asupra ei. Avea 23 de ani, nu era matura, dar asa si-a aratat dragostea. Nu stia nici macar sa intinda un cablu de curent, dar pentru ca si anchetatorii doreau un vinovat, nu a mai contat nimic. Justitia a condamnat-o la amenda penala pentru furt calificat. A trecut si peste aceasta problema, numai ca sotul sau a uitat de iubire si de juramintele facute si a decis, la scurt timp, sa ceara divortul. O data cu acesta a cerut si fetita spre incredintare. In urma anchetei sociale, s-a constatat ca mama nu are serviciu, nici un venit si conditii de crestere a minorei. Pe deasupra avea si condamnarea cu amenda penala pentru furt de energie electrica. Instanta a decis ca fetita sa ramana la tata si a obligat-o pe femeie sa-i plateasca pensie alimentara. Nu a contat ca nu are nici un venit.


RÃ…ZBUNAREA. Dupa un an Felicia si-a refacut viata, recasatorindu-se. Din a doua casatorie au rezultat alti doi minori, cel mai mic avand un an si doua luni. Acesta a fost momentul in care fostul sot a uitat de toate compromisurile facute de Felicia si a considerat ca este momentul sa-i complice viata. Stiind ca nu are de unde sa plateasca pensia alimentara, a reclamat-o! Si dupa doi ani de judecata, tanara mamica s-a trezit cu un an de inchisoare cu executare in penitenciar si asta pentru ca era recidivista. A vrut, totusi, sa afle de ce fostul sau sot si-a incalcat promisiunea: "Mi-a spus ca am declarat eu prin Rovinari ca el este un razbunator si ca a vrut sa-mi arate ce inseamna razbunarea".


Oamenii legii au fost nevoiti sa puna in executare mandatul de arestare, inchisoare de un an pentru un prejudiciu de 700 de lei. Au fost nevoiti sa-i smulga copilul de la piept pentru ca nu putea sa-si insoteasca mama dupa gratii. Este revoltator si chiar Felicia Fierascu spune ca nu poate sa inteleaga cum este facuta legea: "Daca eu fac un an de inchisoare pentru 700 de lei, de ce nu sunt inchisi si cei care fura mult mai multi bani?", se intreaba tanara mamica. Stie si ea ca Justitia e oarba, dar nu ar fi crezut niciodata ca o mama cu trei copii, unul pe care-l alapteaza, va ajunge dupa gratii, in timp ce altii, care nici nu mai stiu cat au furat, se bucura de libertate. "Eu ma chinui si in libertate, dar macar sunt cu copiii mei!", spune Felicia cu un gust amar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.