Pesedistii reincep razboiul „pe fata“ imediat dupa alegerile europarlamentare. Presedintele Mircea Geoana mai are aproximativ doua saptamani de liniste sau, din contra, doua saptamani in care sa-si pregateasca o strategie care sa-l ajute
Pesedistii reincep razboiul „pe fata“ imediat dupa alegerile europarlamentare. Presedintele Mircea Geoana mai are aproximativ doua saptamani de liniste sau, din contra, doua saptamani in care sa-si pregateasca o strategie care sa-l ajute sa gestioneze evenimentele interne din PSD, de dupa euroscrutin, care se anunta agresive. Ziarul „Gardianul“ a scris in mai multe randuri ca „dinozaurii“ social-democrati pun la cale o strategie pentru inlaturarea „prostanacului“. Ieri, surse din PSD au confirmat inca o data pentru ziarul nostru ca imediat dupa alegeri PSD-ul se va transforma intr-un adevarat camp de lupta.

Aceleasi surse au mentionat ca intentia celor care sunt impotriva actualei conduceri a PSD este sa se ajunga la un Congres Extraordinar al partidului, la care Geoana, care are oricum o imagine extrem de proasta, nu ar mai putea castiga. De asemenea, i s-ar mai putea imputa presedintelui PSD si un eventual scor slab la alegerile europarlamentare. Indiferent de strategia care va fi aplicata, cert este ca lupta va fi apriga pentru inlaturarea „prostanacului“ de la con ducerea PSD.

Beregata lui Geoana
„Unii de-abia asteapta sa-i sara la beregata“, ne-au declarat sursele. De altfel, Mircea Geoana a dat semne ca intelege ce i se pregateste, intrucat nici macar el nu a respectat moratoriul stabilit de conducerea PSD. Desi social-democratii au promis ca pana trec alegerile europarlamentare nu mai lanseaza atacuri in interiorul partidului, mai multi lideri au incalcat aceasta promisiune. De altfel, chiar Geoana a vorbit la sfarsitul saptamanii trecute despre necesitatea ca partidul „sa schimbe generatii de lideri“. „Avem o obligatie de inovatie politica si ideologica. Avem o obligatie nu numai sa schimbam generatii de lideri din partidul nostru, dar sa venim cu politici publice, proaspete, atractive, care sa reflecte schimbarile din societate“, a argumentat Geoana nevoia de reformare a PSD. Liderul social-democrat a facut aceste declaratii in contextul vizitei in Romania a sociologului britanic Anthony Giddens. La randul sau, intr-un interviu acordat NewsIn, Anthony Giddens a pledat pentru reformarea PSD. Pe de alta parte, Ion Iliescu a precizat de curand ca sunt unii care vor sa dea partidul pe mana lui Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.