Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca politistii de la Sectia 6 au amprentat, fotografiat si au introdus in baza de date numele a 11 suporteri care au incalcat normele impuse de o
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca politistii de la Sectia 6 au amprentat, fotografiat si au introdus in baza de date numele a 11 suporteri care au incalcat normele impuse de organizatorii meciului. Pentru doi dintre acestia au fost intocmite dosare penale, intr-unul din cazuri pentru ultraj impotriva bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice, iar in celalalt pentru port ilegal de arma alba. Totodata, au fost date trei amenzi pentru incalcarea Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Organizatorii meciului si autoritatile urmeaza sa vizioneze materialele video filmate in stadion pentru a identifica suporterii care au folosit petarde si fumigene, pe care le-au aruncat si spre terenul de joc, motiv pentru care partida a fost intrerupta timp de un minut. Dupa ce meciul a fost intrerupt in minutul 6 (cele doua grupuri de sustinatori au aruncat cu torte unul impotriva celuilalt!), galeria rapidista a vrut sa forteze cordoanele de jandarmi, care au intervenit in forta. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, sublocotenentul Marius Militaru, a declarat ca, urmare a celor intamplate, pentru nerespecrarea atributiilor de interzicere a introducerii pe stadion de obiecte ilegale, organizatorul competitiei, FC Dinamo, a fost amendat cu 10.000 de lei. Jandarmeria a facut acte premergatoare intr-un dosar cu sapte autori, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice si opunerea cu violenta fata de fortele de ordine si impiedicarea acestora sa-si indeplineasca atributiile legale. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.