Au trecut foarte multi ani de cand echipa nationala s-a reunit la un meci oficial fara miza. "Tricolorii" s-au strans ieri la Mogosoaia pentru ultimele doua jocuri din preliminariile Euro 2008, cu Bulgaria (sambata, la Sofia) si cu Albania (miercurea
Au trecut foarte multi ani de cand echipa nationala s-a reunit la un meci oficial fara miza. "Tricolorii" s-au strans ieri la Mogosoaia pentru ultimele doua jocuri din preliminariile Euro 2008, cu Bulgaria (sambata, la Sofia) si cu Albania (miercurea viitoare, la Bucuresti), meciuri care nu mai au insa importanta, fiindca Romania este deja calificata la Euro 2008. Desigur, Piturca (foto) si-a propus sa nu faca doar act de prezenta la aceste jocuri, fiindca isi doreste sa termine grupa pe locul intai, dar, mai important, sa adune in continuare puncte pentru Nationala, importante pentru tragerile la sorti viitoare. Asa cum "Generatia de aur" avea parte de grupe mai usoare de calificare, tocmai pentru ca era cap de serie, tot asa ar trebui sa gandeasca si actuala reprezentativa, prin urmare sa lupte pentru inca doua victorii in aceste meciuri.
La reunirea de ieri, Piturca a anuntat deja un program ceva mai relaxat pentru elevii sai, ca recompensa dupa cantonamentele extrem de stricte din aceasta campanie. Astfel, jucatorii nu au ramas la Mogosoaia aseara, avand in program o vizita la Palatul Elisabeta, la Regele Mihai, si apoi o noapte libera, urmand ca abia de astazi sa se intre in cantonament. Asta si pentru ca la lot nu au venit stelistii, lasati la club inclusiv ieri, pentru partida de aseara cu Pandurii. "Au mai ramas doua jocuri, noi ne-am facut datoria, am reusit calificarea. Sper ca si aceste meciuri sa fie tratate foarte serios, as dori sa nu pierdem nici un meci in aceasta grupa, sunt doua meciuri dificile, cu doi adversari redutabili. Cred insa ca Romania este mai valoroasa. Putem sa consideram meciul cu Bulgaria ca unul de pregatire pentru turneul final", a spus ieri Piturca. Selectionerul a precizat ca nu este interesat de tensiunile dintre romanui si bulgari, apreciind ca acestea au fost doar la nivel de presa. "Noi nu am avut nimic de impartit cu bulgarii, daca dumneavoastra aveti cu jurnalistii e treaba dumneavoastra, dar nu creati tensiune", a cerut selectionerul. Piturca a vorbit si in perspectiva, declarand deschisa lupta dintre jucatorii care vor sa intre in lotul pentru Euro 2008. "Este o lista destul de mare, mai sunt cateva luni, sunt si jucatori de la tineret care pot face saltul. N-am avut nici o discutie cu oficialii FRF referitor la obiectiv, probabil ca vom avea una la inceputul anului viitor. N-ar avea sens sa ne fixam un obiectiv, ca si mine, fiecare viseaza sa castige titlul. Acolo fiind crema, echipele cele mai valoroase, e posibil sa pierzi toate meciurile. Daca am prinde o forma foarte buna, putem ajunge sus, unde dorim cu totii", a spus Piturca. Atat selectionerul, cat si oficialii si jucatorii si-au exprimat speranta ca suporterii vor umple miercurea viitoare Stadionul "National", la meciul cu Albania, pentru a sarbatori calificarea la Euro.
Mutu out!
Adrian Mutu, "tricolorul" legitimat la Fiorentina, a fost declarat ieri inapt pentru meciurile cu Bulgaria si Albania, din cauza unei leziuni musculare. Conform unui comunicat al clubului italian, atacantul a suferit duminica, la meciul de campionat
cu Udinese, o leziune musculara de gradul I la muschiul femural drept si este indisponibil in urmatoarele trei saptamani. Selectionerul Victor Piturca anuntase ieri la pranz, inainte de verdictul medicilor italieni, ca il asteapta pe Mutu astazi la Bucuresti, pentru a fi consultat de medicul Pompiliu Popescu. Totusi, ieri dupa amiaza selectionerul a renuntat la idee, convocandu-l in locul lui Mutu pe Gigel Bucur, de la Poli Stiinta Timisoara. (B.G.)
Lotul Romaniei
Portari: Bogdan Lobont (Dinamo), Danut Coman (Rapid)
Fundasi: George Ogararu (Ajax), Petre Marin (Steaua), Gabriel Tamas (Auxerre), Marius Constantin (Rapid), Cristian Chivu (Inter Milano), Dorin Goian (Steaua), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Stefan Radu (Dinamo)
Mijlocasi: Florentin Petre (TSKA Sofia), Banel Nicolita (Steaua), Ovidiu Petre (Steaua), Andrei Margaritescu (Dinamo), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Nicolae Dica (Steaua), Paul Codrea (Siena), Eugen Trica (CFR Cluj)
Atacanti: Gigel Bucur (Poli Stiinta Timisoara), Daniel Niculae (Auxerre), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ionut Mazilu (Rapid)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.