Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a trimis ieri o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor in care ii solicita sa dea curs cererii procurorilor care se ocupa de cazul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) de a avea acces la materialele
Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a trimis ieri o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor in care ii solicita sa dea curs cererii procurorilor care se ocupa de cazul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) de a avea acces la materialele comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea MEC. Procurorii DNA au solicitat, de mai multe ori, date privind anchetele penale aflate in desfasurare, printre care cea privind activitatea MEC.
Conducerea Camerei Deputatilor a raspuns de fiecare data ca intre cele doua institutii corespondenta trebuie semnata de sefii institutiilor si ca documentele cerute sunt publice. "Procurorul sef al DNA ne-a tras usor de urechi ca nu am raspuns unor adrese primite de la procurorii de caz care au solicitat date de la Camera Deputatilor. El nu a stiut de intalnirea de vinerea trecuta dintre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si procurorul general Laura Codruta Kovesi in care acestia au stabilit ca, incepand din acea zi, toate adresele de comunicare dintre cele doua institutii sa fie semnate de ei doi", a precizat secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu, citat de Mediafax. El a adaugat ca, in consecinta, Biroul permanent a luat act de aceasta scrisoare si o va trimite procurorului general pentru a fi rezolvata. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.