Acuzat de tentativa de furt in Statele Unite, Bogdan Dinu va fi suspendat din viata sportiva de CS Dinamo, dar isi va putea continua temporar activitatea in Stefan cel Mare ca ingrijitor de terenuri.

Suspendat pe viata din boxul amator dupa ce a fost acuzat de furt in timpul Mondialelor de la Chicago, Bogdan Dinu, legitimat la CSM Buzau si Dinamo Bucuresti, ar putea ajunge ingrijitor de terenuri la clubul din Stefan cel Mare. Desi anuntase initial ca ii va rezilia contractul, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a hotarit sa amine punerea in aplicare a deciziei pina la finalizarea procesului deschis de pugilist in Statele Unite, in urma caruia acesta incearca sa-si demonstreze nevinovatia.

„Nu-l putem da afara din club. Cel mai bun exemplu: cazul Cioaca. Poate ca acesta este criminal, exista un proces penal, dar el nu a fost dat afara din Politie, pentru ca functioneaza prezumtia de nevinovatie. Asa si in cazul lui Dinu. Riscam sa-l dam afara, el sa-si demonstreze nevinovatia si noi sa fim obligati nu doar sa-l incadram la loc, dar sa-i platim si salarii restante. Concret, il vom suspenda din viata sportiva, dar pina la finalizarea anchetei, el va ramine angajat in cadrul CS Dinamo. Nu va mai face box, dar nu-i putem lua dreptul de a presta o alta munca. Ma voi consulta cu juristii sa vedem ce e mai potrivit sa-i oferim: fie receptioner la caminul sportiv, ingrijitor la terenuri sau poate sa lucreze la partea de logistica. Daca va fi gasit insa vinovat, el va fi dat afara si din club", a spus Marcel Popescu.

La rindul sau, Mircea Chisling, presedintele CSM Buzau, a declarat ca este convins de sinceritatea pugilistului, ,,de altfel clubul nostru nu a luat nici o masura disciplinara impotriva lui. Mai mult, Bogdan Dinu a fost un boxer exemplar, un caracter, si-l vom ajuta sa se apere’’. Bogdan Dinu a declarat ca detine probe materiale concludente privind nevinovatia sa, dar prefera sa le prezinte mai intii in fata instantei judecatoresti din Chicago.