Membrii formatiei Phoenix au fost decorati ieri de seful statului, la Palatul Cotroceni, dar fostul solist vocal al trupei, Mircea Baniciu, nu s-a regasit printre cei distinsi cu Meritul Cultural in grad de cavaler. Baniciu, care a facut parte timp d
Membrii formatiei Phoenix au fost decorati ieri de seful statului, la Palatul Cotroceni, dar fostul solist vocal al trupei, Mircea Baniciu, nu s-a regasit printre cei distinsi cu Meritul Cultural in grad de cavaler. Baniciu, care a facut parte timp de 30 de ani din formatie, nu a incaput pe lista cu membrii decorati ai trupei, trimisa la Cotroceni de catre Nicu Covaci.
Nicu Covaci, Florin Bordeianu, Iosif Kappl, Manfred Neuman, Bogdan Bradu, Calin Ionut Contras si Cristian Claudiu Bran au primit decoratiile la implinirea a 45 de ani de activitate a grupului Phoenix. Covaci a explicat absenta lui Mircea Baniciu, la insistenta presei, prin faptul ca acesta a decis sa paraseasca formatia pentru a se ocupa de alte activitati, a anuntat Mediafax. La ceremonie, Basescu a recitat versurile melodiei "Nebunul cu ochii inchisi". El a tinut sa faca precizarea ca acestea nu au fost tiparite in vreo carte in Romania. "Ne faceati sa ne simtim bine, ne faceati sa credem ca libertatea este posibila si, mai ales, libertatea de a spune ceea ce crezi, ceea ce vezi, ceea ce simti", a marturisit presedintele. El a adaugat: "Pentru ca atunci ne-ati dat o speranta, in numele meu, al generatiei mele, in numele romanilor, in numele generatiei tinere, eu va multumesc si va doresc sa aveti viata lunga si sa fiti mult timp impreuna, sa ne mai bucurati". "Puteti conta pe noi si in educatia acestei tineri generatii care este in pericol", a spus Nicu Covaci. La finalul ceremoniei, presedintele si membrii formatiei s-au fotografiat si au ciocnit o cupa de sampanie. Contactat de ZIUA, Mircea Baniciu a spus ca nu intelege de ce nu a fost si el invitat la Cotroceni, de ce Nicu Covaci nu l-a inclus in lista de invitati. De asemenea, acesta s-a declarat resemnat, spunand ca asa crede ca este mai bine. "Nu am fost invitat. Asta nu e vina lui Basescu, e vina lui Covaci. Nu am fost chemat la evenimentul asta probabil deoarece Covaci a reformat tot si atunci a zis ca nici cei 30 de ani dinainte nu mai conteaza. Nu m-a trecut pe lista. L-a trecut pe Ionut Contras si pe mai stiu eu cine. Cred ca e mai bine", a spus cel care a facut parte timp de 30 de ani din Phoenix, dar care nu s-a regasit pe lista celor decorati de seful statului. Desi nu a dorit sa arate, supararea se simtea in vocea lui Mircea Baniciu. Supararea acestuia este indreptatita, deoarece Phoenix a insemnat si Mircea Baniciu, iar Baniciu - Phoenix. Iar fanii legendarei trupe cumparau albumele formatiei in mare parte si datorita lui Mircea Baniciu. De altfel, la concertul in care trupa a sarbatorit 40 de ani de existenta, Mircea Baniciu a fost aplaudat la scena deschisa de public. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.