Firma a inceput sa inchida unitatile mai putin profitabile si sa le mute in marile centre comerciale sau in spatii cu vad mai bun.

Firma K Tech Electronics, detinatoarea magazinelor specializate in produse IT Ultra PRO Computers, a inchis in ultima vreme sase magazine, indica un anunt al companiei. Mai precis, retailerul a renuntat la trei magazine din Capitala (cele din Soseaua Stefan cel Mare, Str. Nicolae Titulescu si Bdul Bucurestii Noi) si la cite un centru comercial din Arad, Resita si Ploiesti.

Surse din cadrul companiei sustin ca este vorba de o relocare a magazinelor mai putin profitabile in locuri precum hipermarketuri sau in zone „cu vad mai bun". „Sint cazuri speciale. Este vorba de relocari fie pentru ca au expirat contractele de inchiriere, fie pentru ca am cautat zone cu vad mai bun. Spre exemplu, cel din Stefan cel Mare s-a mutat citeva blocuri mai incolo. De asemenea, se poate observa ca s-au schimbat polii de IT, un exemplu in acest sens fiind Calea Mosilor, unde nu mai sint magazine specializate", ne-au declarat sursele citate. Totodata, potrivit acestora, K Tech este interesata tot mai mult de unitatile din marile centre comerciale. Compania a deschis deja un magazin in hipermarketul Auchan din Capitala si unul in mall-ul din Cluj.

Pina la finele acestui an, divizia de retail a K Tech va dispune de 70 de magazine Ultra PRO Computers, dintre care 20 in Bucuresti. „Vom avea cam acelasi numar de magazine ca si anul trecut", a adaugat sursa citata. Investitiile destinate acestei divizii au fost de 500.000 de dolari si au vizat amenajarea noilor spatii si improspatarea stocului de marfa.

In primele noua luni ale acestui an, K Tech a raportat o cifra de afaceri de 62,5 milioane de dolari, cu 35% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Ponderea cea mai mare a avut-o divizia de retail, cu 47% din cifra de afaceri, urmata de distributie, cu 45%, in vreme ce diviziile online si corporate au generat doar 8% din afacerile companiei. „Rezultatele obtinute in aceasta perioada se datoreaza in principal politicii de consolidare pe care K Tech Electronics a adoptat-o in acest an", a declarat directorul de marketing al companiei, Catalin Butolo.

Pe piata de retail, magazinele Ultra PRO au o cota de piata de 11%, in primele noua luni ale anului prin aceste magazine comercializindu-se 4.100 de calculatoare. Principalii competitori ai Ultra PRO sint Flamingo Computers si Diverta (care a achizitionat Best Computers).

Carrefour, interesat de supermarketul Migros din Turcia. Detalii pe www.cotidianul.ro/select