Omul de afaceri Ovidiu Tender aduna firmele pe care le controleaza intr-un holding care va fi listat la bursa. "Decizia este luata si urmeaza sa finalizam proiectul in primul trimestru al anului 2008. Consultantii nostri vor decide sediul acestei noi
Omul de afaceri Ovidiu Tender aduna firmele pe care le controleaza intr-un holding care va fi listat la bursa. "Decizia este luata si urmeaza sa finalizam proiectul in primul trimestru al anului 2008. Consultantii nostri vor decide sediul acestei noi companii si la ce bursa va fi listata, in Romania sau in strainatate", a afirmat Tender.
Firmele care vor intra in acest holding activeaza pe piata serviciilor industriei extractive, industriei energetice (montaj si productie de echipamente), imobiliare si agricultura, in Romania si in Spania, noteaza Mediafax."Orice este de vanzare''Tender a precizat ca ar putea vinde pachetul majoritar detinut la Prospectiuni, dar nu atat timp cat firma mai are potential de crestere. "Orice este de vanzare. In cazul Prospectiuni, atat timp cat compania mai are potential de crestere, pe o perioada de 2-5-7 ani, nu voi vinde pachetul majoritar. Bineinteles ca daca primesc o oferta avantajoasa intre timp, as putea sa o fac", a declarat Tender.
El a adaugat ca Prospectiuni intentioneaza sa deschida un centru in Dubai si ca a incheiat deja un contract de furnizare in Iran, din care firma va incasa suma de 3,1 milioane dolari.
Compania se asteapta in acest an la un business de 53,2 milioane euro, dupa ce in 2006 a vazut afaceri 61,05 milioane. Prospectiuni preconizeaza insa un profit brut de 16,57 milioane euro, in crestere fata de cel de anul trecut, care a fost de 14,14 milioane euro.
Reprezentantii firmei cred ca lucrurile se vor schimba in anii urmatori. Motivul: intrarea companiei pe piete internationale.
Prospectiuni mizeaza in 2008 pe afaceri de 58,2 milioane euro si un profit brut de 17,42 milioane euro, iar in 2009 se asteapta la un business de 66,1 milioane euro si un castig brut de 18,42 milioane euro. "Estimarile acestea sunt pesimiste. Eu preconizez o dublare a activitatii din punct de vedere valoric pentru anul urmator. Cresterea pretului la titei ne-a avantajat pana acum si cred ca ne va avantaja si in continuare", a spus Tender.Afaceri in SerbiaPlanurile omului de afaceri nu se opresc insa aici. Tender vrea sa-si extinda afacerile in Serbia, dupa ce in vara acestui an a achizitionat o fabrica de medicamente, o unitate de fermentatie a tutunului, un complex hotelier si 50% din actiunile unei societati balneare. Tranzactia a depasit atunci 10 milioane euro. "Vrem sa cumparam, prin negociere directa cu statul sarb, o uzina. Totodata, am depus deja o oferta pentru achizitia unei companii private de telecomunicatii", a mai spus Tender.
El a adaugat ca oferta pentru compania de telecomunicatii se situeaza in jurul valorii de 12-13 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.