Submarinul de atac Song Class are 48 de metri si are in dotare torpile si rachete pe care, practic, le putea lansa in orice moment asupra superportavionului U.S.S. Kitty Hawk langa care a iesit la suprafata. Se crede ca acest incident reprezinta un e
Submarinul de atac Song Class are 48 de metri si are in dotare torpile si rachete pe care, practic, le putea lansa in orice moment asupra superportavionului U.S.S. Kitty Hawk langa care a iesit la suprafata. Se crede ca acest incident reprezinta un eveniment deosebit de jenant pentru Pentagon, superiorii marinei militare fiind efectiv mai mult decat uluiti de aparitia submarinului in milocul manevrelor lor, relateaza cotidianul britanic Daily Mail. Potrivit oficialilor NATO, incidentul a cauzat o adevarata panica in marina militara a SUA, autoritatile militare realizand faptul ca au fost surprinsi descoperiti de catre un intrus pe care nici macar nu l-au detectat. Se pare ca americanii nu aveau idee ca submarinele chineze sunt atat de sofisticate si ca pot reprezenta cu adevarat un pericol. Analistii sunt de parere ca armata chineza a dorit sa trimita astfel un mesaj prin care sa demonstreze ca au capacitatea de a ameninta marile puteri daca interfereaza cu interesele lor. (M.BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.