Unitatea 2 de la Cernavoda, deconectata automat din cauza unui contact electric, a fost repornita dupa aproape 42 de ore. Potrivit Nuclearelectrica, sambata, in jurul orei 5 dimineata, la aproape 24 de ore de la repornire, reactorul 2 urma sa atinga
Unitatea 2 de la Cernavoda, deconectata automat din cauza unui contact electric, a fost repornita dupa aproape 42 de ore. Potrivit Nuclearelectrica, sambata, in jurul orei 5 dimineata, la aproape 24 de ore de la repornire, reactorul 2 urma sa atinga puterea nominala. "Pe durata opririi nu au fost emisii sau deversari periculoase pentru public, personalul centralei si mediul inconjurator", a anuntat Nuclearelectrica. Reactorul 2 s-a deconectat automat miercuri, in jurul orei 10.44. "Declansarea generatorului electric a dus la oprirea reactorului nuclear, care, la variatia de putere de la 100% la 0, 'se otraveste>> (in zona activa creste concentratia unor izotopi care absorb neutroni). Mentionam ca un reactor otravit poate fi repornit numai dupa circa 36 - 40 ore", nota atunci compania, subliniind ca oprirea rapida a unitatii "este o buna dovada a sigurantei acestuia".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.