Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 44.296 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a 167,6 milioane lei.
Lichiditatea a fost in crestere comparativ cu saptamana precedenta, la
Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 44.296 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a 167,6 milioane lei.
Lichiditatea a fost in crestere comparativ cu saptamana precedenta, la aceasta contribuind evolutia segmentului derivatelor pe actiuni, unde preturile au avut o tendinta pronuntat descrescatoare.
Pe piata raportului euro/leu, evolutia preturilor a fost una ascendenta, la aceasta contribuind datele negative venite din partea economiei, cat si a presiunilor externe, cauzate de aversiunea fata de risc a investitorilor straini. Pentru scadenta decembrie, saptamana a inceput direct in crestere, tranzactiile fiind realizate la 3,378 - 3,4098 lei, marti si miercuri preturile fiind de 3,39 - 3,42 lei. Şedintele de joi si vineri au adus maximul saptamanii, 3,42 lei, pretul de cotare din ultima sedinta fiind de 3,4021 lei, mai sus cu aproape 3 bani fata de cel de luni.
Pentru sfarsitul lui septembrie 2008, tranzactiile au fost realizate la jumatatea saptamanii la 3,42 lei, in timp ce preturile de cotare pentru martie au fost de 3,4245 lei, iar pentru jumatatea anului viitor de 3,4 lei.
"Chiar daca in ultima perioada actiunile romanesti se confrunta cu aspre corectii, la Sibiu exista o piata unde cumparatorii marcheaza insemnate profituri, ajungand chiar sa-si dubleze capitalul, declara un broker. Este vorba de piata unde se tranzactioneaza uncia de aur (SIBGOLD), unde inchiderile de pozitii la un pret de 820 dolari/uncia au oferit randamente de peste 100% pentru cei care au agreat acest plasament inca de la mijlocul lui septembrie".
Pe aceasta piata, saptamana a inceput la preturi de 776 - 780 dolari, pentru ca marti sa fie atins pragul de 800 dolari, joi fiind inregistrat maximul de 825 dolari. Pentru martie 2008, pretul de cotare a urcat de la 762 la 788 dolari, semn ca investitorii de la Sibiu anticipeaza o posibila corectie majora a cotatiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.