Barbatii supraponderali sau obezi sunt mult mai expusi riscului de cancer de prostata, in comparatie cu cei care isi mentin greutatea in limite normale, atrag atentia  cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts, SUA. Barbatii suprap
Barbatii supraponderali sau obezi sunt mult mai expusi riscului de cancer de prostata, in comparatie cu cei care isi mentin greutatea in limite normale, atrag atentia  cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts, SUA. Barbatii supraponderali, cu un index de masa corporala (IMC) situat intre 25 si 30, au un risc de 1,5 ori mai mare de a deceda din cauza acestei forme de cancer, iar la cei obezi, cu un IMC mai mare de 30, riscul este de aproape doua ori mai mare. Dr Jason Efstathiou, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta, au inregistrat rata de supravietuire a 788 de barbati cu cancer de prostata in stadiu avansat. Nu se stie decoamdata daca rata de supravietuire ar putea creste in cazul in care barbatii diagnosticati cu cancer reusesc ulterior sa slabeasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.