Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, va solicita Agentiei Nationale pentru Sport si Corpului de Control al Guvernului investigatii la Clubul Sportiv Vointa.Disputata de opt ani,
baza Vointa a ajuns in paragina Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, continua razboiul cu Clubul Sportiv Vointa. Dupa ce instanta a anulat doua hotariri de guvern prin care primise terenul pentru Academia de Tenis, fostul tenisman a anuntat ca va cere Agentiei Nationale pentru Sport un control la acest club. „Ne certam de opt ani. Sint sapte plingeri de la minister, de la stat, de la Guvern, de la fundatie si nu s-a avansat un singur dosar. Ma voi duce la ANS, la domnul prim-ministru sau la Corpul de Control si ii voi ruga sa faca un control, o investigatie si sa vada exact ce se intimpla. Orice s-ar intimpla, cu cine sint in spate, nu ma intereseaza, eu pina mor acest proiect il fac", a spus Ilie Nastase. Mai mult, sotia fostului tenisman, Amalia Nastase, pune punctul pe i si spune ca reprezentantii Vointa nu ar fi avut nici un drept sa ceara in instanta anularea celor doua hotariri de guvern. „Terenul este al statului roman, nu al Vointei, instanta anulind doar HG care ne dadea noua folosinta gratuita pe 60 de ani, nu si HG care le lua lor folosinta in 12 octombrie 1999. Club Sportiv Vointa nu are nici o legatura cu Asociatia pentru educatie fizica si sport Vointa, care era adevaratul posesor al HG din 1956. Aceasta HG dadea terenul de 63.000 de metri in folosinta gratuita Asociatiei pentru educatie fizica si sport Vointa pe o perioada nelimitata. Dupa revolutie, administratorul bazei sportive Vointa a falsificat niste documente si a dizolvat Asociatia pentru educatie fizica si sport Vointa (ai carei membri erau din Cooperativele UCECOM-ului), a infiintat Asociatia Clubul Sportiv Vointa, o entitate noua in care pe semnatura lui a declarat ca preia si HG din 1956 cu tot cu teren. Din limitatele mele cunostinte juridice stiu ca o hotarire de guvern nu se poate transfera de pe o entitate juridica pe alta", a spus Amalia Nastase.

Instanta a decis sa anuleze cele doua hotariri de guvern dupa ce avocata Clubului Vointa, Ina Vintilescu, a sustinut ca, la momentul emiterii actului, in 1999, Fundatia „Ilie Nastase" nu exista in realitate, fiind infiintata abia in 2002. „Fundatia pentru Tenis «Academia Ilie Nastase» are personalitate juridica din 1996, in nici un caz nu e adevarata ineptia cu infiintarea in martie 2002. Procesul a fost pierdut pentru ca justitia in Romania nu sta strimb si judeca drept, ci sta «drepti» in fata sacalilor imobiliari si judeca strimb", a afirmat Amalia Nastase. Pina la clarificarea acestei situatii, 100 de milioane de euro strinsi in conturile Fundatiei „Ilie Nastase" asteapta sa puna in practica cel mai ambitios proiect dedicat sportului romanesc.