O expozitie cu desene toscane din secolele 17-18 din patrimoniul Muzeului Luvru va fi organizata in septembrie 2008 la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) din Bucuresti, a declarat Virgil Nitulescu, secretarul general al Ministerului Culturii
O expozitie cu desene toscane din secolele 17-18 din patrimoniul Muzeului Luvru va fi organizata in septembrie 2008 la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) din Bucuresti, a declarat Virgil Nitulescu, secretarul general al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC).
Potrivit lui Nitulescu, detaliile despre organizarea unei asemenea expozitii au fost discutate la Paris, intr-o intalnire cu reprezentantii Muzeului Luvru.
"In septembrie 2008, la Muzeul National de Arta al Romaniei vor fi expuse circa 40 de desene toscane din secolele 17-18", a spus Nitulescu.
In luna septembrie, MCC a anuntat ca Virgil Nitulescu si Francine Mariani-Ducray, directoarea Directiei Muzeelor Frantei, au semnat un aranjament administrativ, conform caruia Romania si Franta vor colabora incepand din acest an in domeniul muzeal.
Acest acord va permite o intensificare si o diversificare a colaborarii intre cele doua ministere in toate activitatile care privesc muzeele: parteneriate, schimburi de expozitii, metodologie de lucru, legislatie patrimoniala si mai ales formarea specialistilor.
Documentul a urmat Aranjamentului administrativ intre Ministerul francez al Culturii si Comunicarii si Ministerul roman al Culturii si Cultelor cu privire la conservarea si punerea in valoare a patrimoniului, semnat in 2005. Astfel, cele doua institutii vor putea initia actiuni de cooperare menite sa acopere intreaga problematica din domeniul patrimoniului cultural.
Totodata, MCC a anuntat in mai multe randuri ca va organiza la Luvru, in primavara anului 2009, o expozitie de arta medievala romaneasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.