Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat inaintea sedintei Biroului Politic Central al PNL, ca afirmatiile sale privind expulzarea infractorilor in desert a fost a€žneinspirata", iar acest lucru nu se va intampla a€
Ministrul de Externe, liberalul Adrian Cioroianu, a declarat inaintea sedintei Biroului Politic Central al PNL, ca afirmatiile sale privind expulzarea infractorilor in desert a fost a€žneinspirata", iar acest lucru nu se va intampla a€žprea curand".

a€žPoate ca trebuia sa fiu mai atent in momentul in care am facut acea afirmatie, dar imi mentin opinia ca nu consulii si diplomatii Romaniei creeaza probleme in afara, ci sunt oameni care sunt certati cu legea. Sigur ca solutia nu este trimiterea lor in desert, asta e foarte limpede si nici n-o sa se intample prea curand, dar trebuie sa ne punem foarte bine problema celor care pleaca si acolo se asociaza fie unor ocupatii dincolo de limita legii, fie intra in medii care nu-i ajuta absolut deloc", a declarat Cioroianu.

De asemenea, a admis ca afirmatia sa privind deportarea in desertul egiptean a celor care fac de rusine tara a€žnu a fost una inspirata", dar a subliniat ca ii revine responsabilitatea de a spune ca a€žtoate eforturile pe care le fac autoritatile in afara, oricare ar fi ele si oricat ar costa, pot fi subminate de astfel de acte necugetate ale unor oameni care se feresc si de autoritatile romane si de cele ale statelor gazda".Intrebat daca in sedinta conducerii liberale a avut parte de reprosuri din partea colegilor pentru declaratiile facute, Cioroianu a admis ca au fost a€žreprosuri amicale".

a€žAu fost reprosuri amicale, in sensul ca trebuie intotdeauna sa ne exprimam foarte clar ideile. Si cred ca fiecare coleg a inteles ca era vorba de un infractor", a spus Cioroianu.

In ceea ce priveste sintagma a€žnu prea curand" folosita de ministrul de Externe in contextul afirmatiilor despre deportarea in desert a rromilor, Cioroianu a explicat: a€žMa refeream la cumpararea de teren in desert, ori un ministru nu poate sa faca asa ceva. Daca insistam pe ideea ca gasim un termen pentru cand va fi cumparat desertul, cred ca e cazul sa vedem exact ce am spus. Nu si-ar dori nimeni asa ceva".

Totodata, vicepresedintele liberal a admis ca ar putea avea o problema de discurs. a€žSe poate intampla, dar problema de discurs este insotita de o grava problema de receptie", a adaugat Cioroainu.
In final, chestionat cu privire la solicitarea de demisie din functie venita din partea PSD, ministrul de Externe a spus: a€žEste a treia, a patra oara, asa ca nu ma surprinde".
 Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.