Cristian Tudor Popescu, directorul cotidianului „Gandul", a anuntat ca Bogdan Chirieac, Senior Editor al publicatiei, si-a dat demisia.

Bogdan Chirieac, fost senior editor al cotidianului ,,Gandul’’, a demisionat ieri din functie, a declarat in timpul emisiunii ,,Zece pentru Romania’’, de la Realitatea TV, Cristian Tudor Popescu. Directorul publicatiei a mai anuntat ca, in acord cu patronatul ziarului, jurnalistii de la ,,Gandul’’ vor depune cite o „declaratie de afaceri" din care sa reiasa interesele economice ale fiecaruia, fie ca acestea sint afaceri cu statul, fie strict private. El a completat ca aceasta procedura nu le va interzice jurnalistilor sa desfasoare si alte activitati in afara presei, ci ca va servi doar pentru informarea conducerii ziarului asupra afacerilor angajatilor.

Decizia lui Chirieac de a demisiona de la ,,Gandul’’ survine in urma unei anchete publicate saptamina trecuta de ,,Evenimentul zilei’’, care dezvaluia ca Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, reprezentanta Motorola in Romania, la care ziaristul este actionar, a beneficiat de contracte fara licitatii de 24 de milioane de dolari oferiti de Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Anterior, Chirieac a criticat intr-un editorial firma EADS, concurenta societatii unde era actionar, care oferea exact aceleasi servicii STS.