Helmuth Duckadam cistiga 26.000 de lei pe an din indemnizatia de revolutionar si pensia pe caz de boala. Nici un cent din renta promisa de Gigi Becali pentru fostele glorii ale Stelei.

„Am auzit ca spaniolii l-au numit pe Palop mostenitorul meu. Eu ii doresc sa ma mosteneasca numai la penalty-urile aparate, nu si la avere. Ma bucur ca spaniolii inca isi mai aduc aminte de mine, acum, dupa 21 de ani", declara Helmuth Duckadam dupa finala Cupei UEFA dintre FC Sevilla si Espanyol Barcelona. Acum, eroul de la Sevilla este titular in lotul lui Gigi Becali pentru europarlamentare, fiind obligat sa-si faca publice proprietatile si sursele de venit.

Principala sursa de venit a lui Duckadam sint cele doua pensii, 10.800 de lei pe an pensie pe caz de boala dupa ce a activat o perioada ca vames la Arad si 15.608 lei pe an pentru titlul de luptator pentru victoria revolutiei. In casa mai intra 7.600 de lei pe an din retributia sotiei, care este purtator de cuvint la Asociatia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca din Arad. Conform declaratiei de avere depuse in calitate de candidat la alegerile europarlamentare, Duckadam nu a incasat, cel putin pina in septembrie, nici un leu de la Gigi Becali, desi patronul Stelei a promis in repetate rinduri ca va plati rente viagere pentru fostele glorii ale clubului din Ghencea, iar de la venirea lui Lacatus, eroul de la Sevilla are birou la echipa din Bucuresti.

Duckadam a mostenit, in acest an, un teren agricol de 2,5 hectare. Mai are in proprietate un apartament in Arad, in litigiu cu fostii proprietari, o casa in SUA cumparata in 2004 - cind a cistigat la Loteria vizelor, dar nu s-a adaptat la „visul american" - si o locuinta de vacanta la Semlac. In banci are un singur depozit, in valoare de 5.000 de euro, dar mai detine bijuterii in valoare de 10.000 de euro, adunate intre 1979 si 2007. Detine si doua masini, un Chevrolet in leasing si o Dacia cumparata in 2004, dar nu are nici o firma sau macar actiuni la vreo societate comerciala.

Mihai Leu are o Dacia 1310 Struneste multi cai-putere in Campionatul National de Raliuri, a fost imaginea Hyundai in Romania, dar conservatorul Mihai Leu mai are si el in garaj, conform declaratiei de avere depuse in calitate de candidat la europarlamentare, o Dacia 1310. Parcarea fostului campion mondial de box mai este ocupata de un Ford Escort, un Hyundai Coupé si un Hyundai Accent WRC. Mai detine trei terenuri (unul agricol, doua intravilane), trei case (doua in Hunedoara, una in buricul Bucurestiului) si actiuni la trei firme (10% din Marco Exim Moda, 35% din Leco Promotion si 50% din Mlas Fish). A cistigat 4.464 de lei pe an ca asistent universitar si 30.376 de lei ca director de cabinet la Agentia Nationala pentru Sport. Au fost insuficienti, pentru ca a contractat si un credit de 26.000 de euro.