Seful statului ii acuza pe mogulii media ca nu-l lasa sa vorbeasca despre referendum.

Presedintele Traian Basescu a fost ieri protagonistul mitingului electoral organizat la Iasi de partidul lui Stolojan. In fata a peste 400 de liberal-democrati, seful statului s-a plins de existenta unui blocaj informational asupra referendumului pentru votul uninominal majoritar.

„Va fi extrem de dificil sa informam fiecare roman. Si asta nu pentru ca romanii ar intelege mai greu, ci pentru ca s-a creat un baraj informativ in asa fel incit romanii sa nu afle despre referendum. Faptul ca pina si televiziunea publica a acceptat o singura aparitie a presedintelui Romaniei pentru a explica votul uninominal dovedeste cita teama, opozitie exista la schimbare si, in acelasi timp, cita influenta are oligarhia politica de astazi", a precizat presedintele Basescu, care a pus rapid tunurile pe principalii sai adversari politici, liberalii aflati la guvernare.

„Doar daca amintesc situatiile din sanatate, din agricultura, starea justitiei in care procurorii sint foarte buni cind fac dosare pentru oameni care nu sint oameni politici si, dintr-o data, gresesc toate procedurile cind este vorba de oameni politici sau de magnati", a mai spus presedintele.

Basescu a insistat pe ideea existentei unei „cirdasii intre oamenii de afaceri, oamenii politici si mogulii media". „Pentru prima data in ultimii 17 ani am avut ocazia sa vedem cum un ministru primeste plicul cu bani pentru trafic de influenta si in dezvaluirile din ultimele zile am avut ocazia sa vedem cum functioneaza cirdasia intre banii din bugetul statului si oamenii de presa (cazul Chirieac - n.r.). Va asigur ca acest tip de cirdasie este cel care saraceste si frineaza. Acest tip de cirdasie face ca Parlamentul sa faca legi care nu sint in interesul public, face sa avem aliante impotriva naturii", a exemplificat seful statului.

Atacurile presedintelui Basescu la adresa PNL fusesera prefatate de liderul PLD, Theodor Stolojan, care in discursul sau a avut aceeasi tinta. „Noi, liberalii din PLD, trebuie sa deschidem portile liberalismului ca sa iasa mirosul de petrol, caltabosi si palinca", a declarat de la tribuna Stolojan. Alaturi de Stolojan, pe scena a urcat si creatorul de moda Irina Schrotter, care si-a anuntat recent intentia de a candida la Primaria Iasiului.