In timp ce sute de bolnavi sunt plimbati cu targa de la un spital la altul pentru investigatii, Ministerul Transporturilor (MT) are blocata aparatura medicala in valoare de 15 milioane de euro. Situatia se datoreaza unui contract pagubos incheiat in
In timp ce sute de bolnavi sunt plimbati cu targa de la un spital la altul pentru investigatii, Ministerul Transporturilor (MT) are blocata aparatura medicala in valoare de 15 milioane de euro. Situatia se datoreaza unui contract pagubos incheiat in 15 noiembrie 2004, in perioada mandatului fostului ministru PSD Miron Mitrea.

Ministerul Transporturilor (MT) a dotat Spitalul CF 2 in anul 2004 cu mai multe aparate de investigatii medicale radiologice, in valoare totala de 15 milioane de euro. Intre acestea se numara un aparat de imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) in valoare de circa 5 milioane de euro, doua computere tomograf, mamograf si aparate pentru radiografii pulmonare. „Cele mai performante aparate medicale din tara nu pot fi folosite pentu ca nu avem autorizatie de utilizare de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN). Respectiva autorizatie a fost acordata la sfarsitul lui 2004 de catre CNCAN unei firme private, Romar Medical, cu care ne aflam in litigiu de mai mult timp“, ne-au declarat oficiali de la Spitalul CF 2.

Intre aceasta unitate medicala si firma ROMAR Medical a fost inche iat un contract de participatiune in 2004, pe care conducerea spitalului a decis sa o rezilieze in luna februarie a.c. Conform contractului, asociatii au convenit sa desfasoare in comun servicii de laborator, de imagistica, radiologie si tomograf. In aceasta asociere, spitalul a contribuit cu personalul calificat, aparatura de ultima generatie, pacienti si spatiul in care se desfasura activitatea. Romar Medical a venit in asociere cu un soft specializat, respectiv retea de calculatoare, managementul activitatii, personal, pacienti si fonduri necesare desfasurarii activitatii.

Spitalul CF 2 cåstiga putin peste 10%
Cel mai „haios“ punct din contractul de asociere dintre Spitalul CF 2 si Romar Medical este participatia la beneficii. Astfel, spitalului ii reveneau 14,28% din profituri, iar lui Romar Medical - 85,72%. „In februarie a.c., dupa ce am reziliat contractul, nu am mai putut folosi aparatura de investigatii radiologice si laboratorul de analize medicale. Suntem in curs de a incheia un contract de service pentru aparatura medicala, dar avem nevoie de aprobarea CNCAN“, sustin oficiali de la Spitalul CF 2. „CNCAN sustine insa ca nu putem primi autorizatia de functionare a aparaturii medicale fara acordul celor de la Romar Medical“, au adaugat sursele citate.

In replica, conducerea Romar Medical sustine ca rezilierea contractului a fost abuziva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.