Salariile pentru cele doua pozitii variaza intre 35.000 si aproape 65.000 de euro pe an.



Candidatii trebuie sa stie engleza,
dar nu sustin examen Angajatorii din Marea Britanie si Irlanda au postat pe site-ul EURES an
Salariile pentru cele doua pozitii variaza intre 35.000 si aproape 65.000 de euro pe an.



Candidatii trebuie sa stie engleza,
dar nu sustin examen Angajatorii din Marea Britanie si Irlanda au postat pe site-ul EURES anunturi de recrutare pentru romanii specializati in domeniul medical, valabile pina la sfirsitul anului 2007. In ceea ce priveste primul stat mentionat, 30 de farmacisti se cauta in regiunea Kent, candidatii urmind sa se ocupe de managementul stocului de medicamente si de intreaga echipa. Ofertantii spun ca o alta atributie consta chiar si in a livra medicamentele clientilor. Se cer calificare de farmacist si cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat. In schimb, oferta salariala este una destul de consistenta, cu o remuneratie anuala intre 43.000 si 65.000 de euro, la care se adauga asigurare pe viata, plata unor taxe de membru al Societatii Farmacistilor din Marea Britanie, precum si bonusuri. Durata contractului pe care ar urma sa fie angajati farmacistii este nedeterminata. In ceea ce priveste Irlanda, aici este disponibila, de asemenea, pina pe 31 decembrie 2007, o oferta de angajare pentru mai mult de 300 de moase, care ar urma sa lucreze intr-o maternitate noua din Dublin, proiectata pentru 7.000 de nasteri anual. In oferta postata pe site-ul EURES, in versiunea destinata exclusiv romanilor se mai precizeaza ca cei care vor candida trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, cum ar fi: sa fi absolvit o scoala postliceala de asistente, cu o durata de trei-patru ani, sa fie inregistrati pe www.nursingboard.ie, pentru a avea dreptul de practica a acestei profesii in Irlanda, dar sa aiba si unu-doi ani de experienta profesionala. Si aici se cer cunostinte de limba engleza, insa romanii, cetateni ai unui stat membru UE, nu vor mai fi obligati sa dea si un examen de limba pentru a atesta aceste cunostinte. Salariul, pentru un program de lucru de 40 de ore pe saptamina, variaza intre 35.000 si 47.000 de euro pe an, cu un contract de minimum un an, in care intra si perioada de proba. In plus, compania angajatoare ofera si vacante platite si loc de parcare, potrivit ofertei publicate pe EURES.

Tot in Dublin se mai cauta 25 de asistente pentru ingrijirea batrinilor, pentru care se ofera un salariu anual tot intre 35.000 si 47.000 de euro, ca si in cazul moaselor. Aceeasi remuneratie este oferita de angajatorii din Irlanda pentru zece asistente in salile de operatie si alte zece pe aceeasi functie, intr-un spital de ortopedie.

Un salariu mai mic, cuprins intre 30.000 si 38.000 de euro anual, este oferit de un angajator care are nevoie de zece asistente pentru oftalmologie, in Dublin. Pentru fiecare dintre aceste pozitii scoase la concurs prin EURES, portalul european de recrutare, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a desemnat un consilier EURES care poate oferi consultanta, traducerea CV-ului si a ofertei si servicii de intermediere.

Mai multe joburi valabile in UE pentru romani, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.