Actiunile SSIF Broker Cluj vor reveni azi la tranzactionare pe BVB, dupa ce au fost suspendate joi pentru operarea unei majorari de capital de catre Depozitarul Central. CNVM a aprobat marti prospectul simplificat intocmit in vederea admiterii la tra
Actiunile SSIF Broker Cluj vor reveni azi la tranzactionare pe BVB, dupa ce au fost suspendate joi pentru operarea unei majorari de capital de catre Depozitarul Central. CNVM a aprobat marti prospectul simplificat intocmit in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise de societatea de investitii in operatiunea majorarii de capital din luna iunie.
Actionarii SSIF Broker au subscris 98,16% din actiunile emise pentru majorarea capitalului, in valoare de 11,43 milioane de lei. In urma operatiunii, capitalul firmei a crescut cu 36,53 milioane de lei, la 94,78 milioane de lei, si este impartit in 189,57 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,5 lei pe unitate.
Pe langa aporturile actionarilor, fondurile folosite in cadrul majorarii de capital provin din incorporarea unor prime de emisiune in valoare de 5,55 milioane de lei, capitalizarea unor rezerve de 1,77 milioane de lei, precum si profitul net din 2006 si din anii precedenti, in valoare totala de 17,7 milioane lei.
Titlurile SSIF Broker au intrat in luna august in componenta indicelui BET, care include cotatiile celor mai lichide zece companii listate la Bursa, dupa ce in luna mai actiunile au fost transferate la prima categorie a BVB, de la categoria a doua.
Societatea a obtinut in primul semestru un profit net de 20,5 milioane de lei, de 3,5 ori mai mare fata de rezultatul raportat in perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.