Adolescentele chineze muncesc pe brinci ca sa devina hostess la Olimpiada din 2008.

1.250 de tinere chineze si-au inceput pregatirea pentru a deveni hostess la Jocurile Olimpice din 2008. Cursurile si antrenamentele pe care trebuie sa le urmeze nu sint deloc usoare. Fetele se trezesc in fiecare dimineata la ora 5.00 si muncesc neincetat timp de 17 ore pe zi. In acest interval, ele fac exercitii pentru a avea miscari gratioase, invata cum sa intimpine oaspetii dupa toate regulile etichetei si studiaza istoria Jocurilor Olimpice. Chiar daca au doar 16-17 ani, tinerele depun eforturi titanice pentru a lua parte activ la Olimpiada.

Ele stau ore intregi in picioare, pe tocuri, cu carti pe cap, pentru a deprinde un mers elegant. In plus, unele sint obligate sa tina betisoare intre dinti, ca sa-si „perfectioneze zimbetul". „Intr-o zi am stat nemiscata si am zimbit timp de doua ore", povesteste Wang Hong, o tinara de doar 17 ani aflata in plina pregatire pentru rolul de hostess. „Dupa ce ma dau jos de pe tocuri, trebuie sa-mi bandajez picioarele cu trei rinduri de fese", mai spune ea. E atit de ocupata incit nu mai are timp pentru nimic altceva. Nici macar pentru familia ei. „Mama a fost bolnava, dar nu mi-a spus decit dupa ce si-a revenit. A vrut sa ma lase sa ma concentrez asupra misiunii mele actuale. Stie ce onoare ar fi pentru mine sa iau parte la Jocurile Olimpice", a declarat Wang Hong.

De obicei, ziua de pregatire se incheie la ora 22.00. In acel moment, toate „elevele" se baga in pat extenuate si adorm aproape instantaneu. Antrenamentele se defasoara la o scoala de stewardese din Beijing, recunoscuta pentru rezultatele remarcabile. Pe linga pregatirea temeinica, viitoarele hostess trebuie sa indeplineasca si unele criterii fizice, precum o piele fara cusur si un posterior „nu prea mare".

Tragedie la hipermarket Trei oameni au murit si peste 30 au fost raniti in orasul Chonquing, din sud-vestul Chinei, intr-o busculada produsa la inaugurarea unui hipermarket. Cumparatorii s-au adunat la intrarea in magazin cu citeva ore inainte de deschidere. Cind li s-a dat voie sa intre, citiva clienti s-au dezechilibrat si au cazut pe trepte. Ei au fost calcati in picioare de ceilalti oameni asezati la coada, care se grabeau sa cumpere produse la preturi reduse.