Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, i-a trimis, sambata, cea de-a patra scrisoarea deschisa presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa promulge cat mai repede uninominalul pe care Guvernul si-a asumat raspunderea. "Aleg din n
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, i-a trimis, sambata, cea de-a patra scrisoarea deschisa presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa promulge cat mai repede uninominalul pe care Guvernul si-a asumat raspunderea. "Aleg din nou solutia unei scrisori deschise pentru a va cere sa nu mai tergiversati promulgarea Legii ProDemocratia prin care se introduce sistemul electoral uninominal. Acum, odata ce Parlamentul si-a incheiat misiunea si Romania are o lege a votului uninominal aprobata de forul legislativ, nimic nu ar trebui sa mai impiedice intrarea ei in vigoare imediata si aplicarea sa incepand cu viitoarele alegeri", spune Olteanu.

"Din pacate, atat eu cat si o mare parte a opiniei publice am luat act, in ultimele zile, de faptul ca dumneavoastra incercati un joc politic de blocare a Legii ProDemocratia evitand sa o promulgati", subliniaza el, acuzandu-l pe seful statului ca desconsidera interesul national. Totodata, presedintele Camerei Deputatilor il indeamna pe Basescu "sa faca un efort de a separa propaganda electorala de chestiunile serioase"."Pot intelege motivele electorale pentru care doriti organizarea unui referendum simultan cu alegerile europene, dar nu pot intelege motivul pentru care va asumati riscul de a lasa Romania fara o lege a votului uninominal doar pentru a asigura cateva voturi in plus pentru partidul pe care il patronati. Pot intelege motivele pentru care doriti sa va diferentiati de proiectul de lege pentru care Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea si sa il criticati ascunzandu-va in spatele unor detalii precum existenta sau inexistenta celui de al doilea tur de scrutin, dar nu pot intelege motivul pentru care puneti interesul personal si lupta politica deasupra interesului national", argumenteaza Olteanu.

Proiectul ProDemocratia evita „votul inutil”
Liberalul prezinta, pentru a-l "linisti" pe seful statului, avantajele proiectului de lege ProDemocratia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.