„Guvernul turc pare deschis spre a gasi o solutie la problema insistenta a drepturilor minoritatilor, in particular cu privire la Patriarhia Ecumenica, desi poate fi prea curand pentru a ne bucura”. Acestea au fost concluziile trase rece
„Guvernul turc pare deschis spre a gasi o solutie la problema insistenta a drepturilor minoritatilor, in particular cu privire la Patriarhia Ecumenica, desi poate fi prea curand pentru a ne bucura”. Acestea au fost concluziile trase recent de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I la sfarsitul unei a doua runde de intalniri in Ankara cu ministrul de externe Ali Babacan, ministrul educatiei Huseyn Celik, ministrul de justitie Ali Sahin si ministrul de stat Besir Atalay, toti direct implicati in problema Patriarhiei Ecumenice si a minoritatilor in general. In intalniri, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a adus in discutie problema proprietatilor, restituirea celor 24 de asezaminte abuziv ocupate si a proprietatilor minoritatii ortodoxe, precum si redeschiderea Scolii Teologice din Halki. Patriarhul Ecumenic a cautat explicit ajutorul ministrilor in rezolvarea acestor probleme dificile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.