Informam in numarul trecut al paginii “Viata crestina” despre evenimentul desfasurat pe 2 noiembrie  de catre Asociatia “Rost” la Sala Dalles din Bucuresti, unde  s-a desfasurat  conferinta intitulata “Sf
Informam in numarul trecut al paginii “Viata crestina” despre evenimentul desfasurat pe 2 noiembrie de catre Asociatia “Rost” la Sala Dalles din Bucuresti, unde s-a desfasurat conferinta intitulata “Sfintii inchisorilor”. Cu acel prilej, au fost lansate doua volume: “Viata parintelui Gheorghe Calciu, dupa marturisirile sale si ale altora”, ingrijit la Manastirea Diaconesti, din judetul Bacau, si “Sfantul inchisorilor. Marturii despre Valeriu Gafencu adunate si adnotate de monahul Moise”.

Evenimentul, la care au participat peste 600 de persoane, a determinat Asociatia “Rost” sa hotarasca adresarea unei solicitari catre Comisia de canonizare a Sfantului Sinod, privind analizarea cu prioritate a vietilor unor crestini omorati pentru Hristos de catre comunisti, in ideea recunoasterii lor ca sfinti.

In cuvantul sau, scriitorul Razvan Codrescu, moderatorul intalnirii, spunea: “Dupa 18 ani de la savarsirea regimului comunist, marturisitorii si luptatorii crestini impotriva comunismului sunt ignorati, uneori discreditati, in timp ce pe alte meridi ane altii se pricep sa-si cinsteasca asa cum se cuvine eroii si martirii. Noi am inceput prin a bagateliza jertfa tinerilor din decembrie 1989 si continuam prin a ignora o jumatate de secol de jertfelnicie romaneasca din anii razboiului si din timpul dictaturii comuniste”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.