Liberalii joaca la doua capete - sustin si votul uninominal pentru care seful lor, Tariceanu, si-a asumat raspunderea in Parlament, dar si varianta pe care presedintele Basescu o va supune referendumului. Noi sustinem principiul votului uninominal s
Liberalii joaca la doua capete - sustin si votul uninominal pentru care seful lor, Tariceanu, si-a asumat raspunderea in Parlament, dar si varianta pe care presedintele Basescu o va supune referendumului. Noi sustinem principiul votului uninominal si de aceea la nivelul conducerii PNL s-a decis sa mergem la referendum, pentru ca e important sa fie validat, anunta secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Vicepresedintele Puiu Hasotti a anuntat de asemenea ca-l va ajuta pe Basescu sa-si treaca referendumul, chiar daca „legea Guvernului e cea mai buna“. De cealalta parte, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, continua sa-l bombardeze cu scrisori pe seful statului, ceråndu-i sa promulge legea pe care Tariceanu si-a asumat-o in Parlament.

Secretarul general al PNL Dan Motreanu spune ca liberalii nu vor boicota referendumul lui Basescu, ci ii vor acorda toata sustinerea pentru a demonstra ca raman consecventi principiului votului uninominal. „Noi vom merge sa votam consultarea presedintelui tarii, dar credem in continuare ca singura solutie pentru a avea o forma de vot uninominal ramane cea pentru care premierul Tariceanu si-a asuma t raspunderea“, spune Motreanu, aratand ca liberalii isi doresc ca referendumul sa fie validat, in prima instanta, fara a fi preocupati de varianta uninominalului pentru care se va opta in final. Potrivit lui Motreanu, la nivelul conducerii PNL nu s-a dat un vot pentru sustinerea referendumului lui Basescu, liberalii au cazut de acord sa participe la scrutin.

Si vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a anuntat la Constanta ca isi va da votul pentru referendumul lui Basescu, desi considera ca legea asumata de Tariceanu e cea mai buna. Hasotti si-a motivat decizia de a sustine demersul prezidential, prin faptul ca PNL a fost primul partid care in 1998 a propus o lege pentru introducerea sistemului de vot unoniminal. „Voi vota la referendum proiectul propus de Traian Basescu, desi legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea este mult mai buna“, a declarat Hasotti, citat de Mediafax. El a remarcat totusi ca, din cauza referendumului, exista o apatie a partidelor vizavi de alegerile pentru PE. „Nici nu realizam ca suntem in campanie electorala (...) Avertizam in urma cu ceva timp ca daca alegerile europene se suprapun cu un referendum, confuzia in randul alegatorilor va fi mare. Basescu a gresit cand a declansat acest referendum“, avertizeaza vicepresedintele PNL.

Epistole pentru destinatarul de la Cotroceni


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.