Doi romani au murit in Italia, iar in cazul uneia dintre crime autoritatile nu exclud un gest xenofob.

In numai 24 de ore, pe teritoriul italian au fost ucisi doi romani. In cazul primei victime - o romanca omorata langa baraca in care l
Doi romani au murit in Italia, iar in cazul uneia dintre crime autoritatile nu exclud un gest xenofob.

In numai 24 de ore, pe teritoriul italian au fost ucisi doi romani. In cazul primei victime - o romanca omorata langa baraca in care locuia, de la periferia orasului Milano, autoritatile italiene par sa excluda un atac xenofob, ipoteza care nu cade insa in cazul celei de-a doua crime. Romanul Marian Buzatu Nazian a fost gasit mort in Baia Verde - o localitate de litoral, aflata langa Napoli. In acest caz, autoritatile italiene nu exclud ca tanarul sa fi fost victima unei vendete a celor care au case de vacanta in zona si care au tot fost pradati in ultimul timp, dar iau in calcul si varianta unei reglari de conturi intre romani. Cadavrul lui Nazian, care era impuscat in torace, a fost descoperit de un conational ieri, la primele ore ale diminetii, in apropierea unor vile de vacanta.


VENDETA? Potrivit investigatorilor, romanul ar putea fi victima unei reglari de conturi intre conationali, care nu s-au inteles cum sa-si imparta prada obtinuta in urma vreunui jaf, sau a fost ucis de un italian care l-a prins furand in locuinta sa.

Marturia romanului care a descoperit cadavrul si a anuntat politia ar putea fi decisiva. Deocamdata, martorul a fost destul de reticent si nu a facut declaratii care sa-i ajute foarte mult pe investigatori. Romanul a povestit ca "facea pipi", cand l-a vazut pe Nazian intins pe jos. Initial a crezut ca e vorba despre cineva care s-a imbatat sau caruia i s-a facut rau. Politia a interogat mai multi romani si italieni care locuiesc in zona, dar si cateva persoane care pot da informatii despre clanurile mafiote care opereaza in zona.

In cazul romancei Rozeta Duplea (39 de ani), gasita moarta langa baraca in care locuia cu iubitul ei marocan, la periferia orasului Milano, investigatorii se gandesc mai degraba la crima pasionala, decat la un gest xenofob. Primele cercetari au aratat ca femeia a murit in urma unei puternice lovituri pe care a primit-o in cap.

Vecinii romancei au declarat ca aceasta era de mai multi ani impreuna cu iubitul ei marocan si ca baraca le-a luat foc de mai multe ori.


CopiiIn mai multe scoli din regiunile Treviso si Vicenza, copiii italieni i-au amenintat si insultat sistematic pe colegiii lor romani, a anunta ANSA. Faptele au fost condamnate de romanca Ileana Fofuca, presedinta asociatiei "Tera Nova". Alaturi de sotul ei italian, romanca a aratat ca mai multe mame romance au fost nevoite sa-si tina copiii acasa, din cauza violentelor pe care acestia le-au suferit la scoala.


Zero euroSpre deosebire de alte tari ale Uniunii, Italia nu a cerut nici un ban pentru programe care sa-i vizeze pe romi, a anuntat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-un interviu pentru La Repubblica. Barroso a spus ca fondul social european prevede programe speciale pentru integrarea comunitatilor de romi. 275 de milioane au fost alocate in acest scop, la care s-au adaugat alte 60, care au mers in Romania si Bulgaria. Italia a cerut "zero euro" pentru integrarea romilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.