Cu ceva vreme in urma, Petrica Buboi, presedintele Uniunii pentru Societate Civila Salaj, s-a autodenuntat, ca a fost colaborator al fostei securitati. A recunoscut ca a fost o piesa in angrenajul supersofisticat al retelei securistului Viorel Stanca, liderul PD Salaj si preferatul presedintelui tarii. Påna in '89, Stanca a fost ofiter la Biroul de contraspionaj al Securitatii Zalau. Calaul a ajuns liderul democratiei salajene, iar victima sa, capul societatii civile zalaoane.
- - -
Or, ce poate fi mai induiosator, decåt o asemenea rasturnare de situatie? Cine si-ar fi putut imagina ca victima o s-o ia inaintea calaului, ca va iesi prima in spatiul public si se va apuca de marturisiri complete? Oare de ce n-a facut-o mai intåi securistul, si l-a lasat pe turnator sa sparga el gheata? Nu stiu de ce, dar am senzatia ca fostul securist are o problema. Care nu e numai a lui, ci a insusi partidului care il cautioneaza. Care l-a adapostit de atåti ani buni la sånul sau, l-a ajutat sa creasca si sa infloreasca acolo.
- - -
Lumea s-a cam plictisit de spectacolul trist på ;na la tragicomic si previzibil påna la satietate, in care delatorii de serviciu sunt doar membrii PNL.