Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri la Botosani hotararea Biroului Politic al partidului de a nu participa la referendumul de la 25 noiembrie, conservatorii urmand sa se concentreze pe alegerile pentru Parlamentul European.


Pr
Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri la Botosani hotararea Biroului Politic al partidului de a nu participa la referendumul de la 25 noiembrie, conservatorii urmand sa se concentreze pe alegerile pentru Parlamentul European.


Prezent ieri la Botosani, unde conservatorii din zona au venit sa-si aleaga conducerea judeteana, Dan Voiculescu a aratat ca, in urma deciziei Biroului Politic al partidului, PC nu va participa la referendumul pentru introducerea votului uninominal, deoarece acesta este "un moft costisitor si inutil al presedintelui Basescu". Conform unui comunicat de presa al partidului, conservatorii sunt de parere ca atat timp cat avem o lege a votului uninominal pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, dar pe care presedintele refuza sa o promulge, cheltuirea a 20 de milioane de euro pentru organizarea referendumului este "o sfidare la adresa cetatenilor". Ei considera ca din acesti bani s-ar putea construi locuinte pentru batranii care sunt dati afara din casele nationalizate si "ar putea fi salvate vieti omenesti prin investirea banilor de referendum in sistemul sanitar". Liderii PC prezenti la Botosani si-au reafirmat sustinerea pentru votului uninominal, "pozitie demonstrata si prin faptul ca PC a depus la Parlament si in legislatura trecuta si in aceasta un proiect de lege care prevedea alegerea parlamentarilor prin sistemul votului uninominal", se arata in comunicat.


SEMNÅTURI. Tot ieri, la Botosani, conservatorii au declansat actiunea de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectului de lege care interzice temporar  iesirea din tara a persoanelor care comit infractiuni grave in Romania. "Vrem sa limitam astfel repetarea unor astfel de infractiuni pe teritoriul altor state membre UE, in detrimentul cetatenilor acelor tari, dar si al romanilor cinstiti care au de suferit de pe urma comportamentelor infractionale ale unui numar limitat de persoane", a mai spus Dan Voiculescu. Proiectul de modificare a Codului Penal, initiat de conservatori, a fost depus la Parlament saptamana trecuta. Acesta prevede interzicerea iesirii din Romania pe o perioada ce urmeaza a fi stabilita de judecator pentru persoanele care comit crime, violuri, care sechestreaza persoane, care se folosesc de copii sau persoane cu handicap pentru cersetorie.


SCOP
"Vrem sa limitam in acest mod repetarea unor astfel de infractiuni pe teritoriul altor state membre UE, in detrimentul cetatenilor acelor tari, dar si al romanilor cinstiti, care au de suferit de pe urma comportamentelor infractionale ale unui numar limitat de persoane"
Dan Voiculescu
liderul PC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.